Medicul Cristian Seraficeanu, noul presedinte al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

2 iunie 2015 | 0 comentarii |

Acesta a preluat mandatul de la medicul Maria Mota, in cadrul celui dea-l 41- lea congres al organizatiei.

 

congresUnul din cele mai importante momente ale celui de-al 41-lea congres national al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, l-a constituit desemnarea unui nou presedinte al organizatiei, dupa ce mandatul medicului Maria Mota a ajuns la final. Congresul care a avul loc la Sibiu a fost ultimul prezidat de dr. Maria Mota, in ultima zi a manifestarii avand loc predarea de mandat. Astfel, functia de presedinte al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice i-a revenit profesorului universitar Cristian Seraficeanu. „Va fi o onoare pentru mine sa ma aflu, in urmatorii ani, in fruntea Societatii Romane de Diabet. Predecesorii mei au adus aceasta institutie la un nivel inalt si va fi o mare responsabilitate pentru mine sa o mentin astfel. Prioritatile Societatii vor fi, de acum inainte, continuitatea, unitatea si predictibilitatea. Imi propun sa pastrez realizarile pe care conducerea Societatii le-a avut pana in prezent, imi doresc sa continuam proiecte deja initiate care trebuie dezvoltate, precum studiul PREDATORR si Jurnalul Societatii. Imi propun, de asemenea, mentinerea unei legaturi solide intre membrii Societatii si doresc elaborarea de noi proiecte, pe termen lung, care sa mentina educatia medicala printre prioritatile Societatii” a precizat medicul in primul sau discurs ca presedinte al organizatiei.

 

Dr. Cristian Seraficeanu

Dr. Cristian Seraficeanu

Dr. Cristian Seraficeanu s-a nascut pa 29 iulie 1953 in Petrosani, fiind absolvent al Liceului de matematica-fizica Mihai Viteazul din Ploiesti, dupa care si-a continuat studiile la Facultatea de Medicina Generala din cadrul UMF Cluj, pe care a absolvit-o in 1985 cu media 9,91. Si-a inceput activitatea profesionala ca medic stagiar la Spitalul Judetean Sibiu, dupa care, a ajuns si prin judetul Buzau, unde a zabovit timp de doi ani. In aceasta perioada, mai precis intre 1988 si 1990 a fost medic sef al Dispensarului Medical Comunal de la Patarlagele, insa dupa Revolutie, a sustinut concursul de secundariat in urma caruia a obtinut postul de medic secundar, specialitatea diabet, nutritie si boli metabolice la spitalul Dr. I. Cantacuzino din Capitala.

Din 1993 a devenit medic principal pe aceasta specialitate in cadrul Institutului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice N. Paulescu. A urmat studii post-universitare in urma carora si-a obtinut competente in dializa, devenind in 2001 sef al centrului de dializa din cadrul institutului, iar in 2004 devenind si medic specialist in nefrologie.

 

Prof.dr. Maria Mota

Dr. Maria Mota

Un alt moment important al congresului desfasurat la Sibiu, si care a reunit peste 950 de participanti, l-a constituit decernarea premiilor Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, moment ce a adus recunoasterea cuvenita celor mai implicati si activi medici care si-au dedicat viata profesionala luptei impotriva diabetului. Astfel, premiile pentru tineret au fost castigate de sef lucr. dr. Cristina Lacatusu si asist. univ. dr. Cornelia Zetu. Premiul pentru profesia de medic a fost acordat conf. univ. dr. Magdalena Morosanu si dr. Rodica Avram. Trei premii speciale au fost acordate pentru asist. univ. dr. Simona Georgiana Popa, sef lucr. dr. Cornelia Bala si asist. univ. dr. Daniela Ciobanu. Premiul anual a fost castigat de catre conf. univ. dr. Bogdan Mihai, iar Marele premiu a mers la prof. univ. dr. Cristian Serafinceanu.

La finalul congresului, medicul Maria Mota a facut un scurt rezumat al mandatului sau declarand ca „de-a lungul mandatului meu, mai exact incepand cu 2012 si pana anul acesta, cand voi preda stafeta de presedinte, am incercat, alaturi de membrii societatii, de organizatori, de parteneri, sa ridic nivelul stiintific, cu fiecare editie. Consider ca am reusit sa facem, de fiecare data, o manifestare cu un inalt caracter stiintific. Anul acesta au venit la congres medici din mai multe zone ale Romaniei si din 12 tari. Toate evenimentele organizate pana acum de Societate Romana de Diabet au vizat educatia medicala continua, dialogul intre specialisti si schimbul de experienta. Ma bucur sa observ participarea tinerilor medici alaturi de cei din vechile generatii. Sunt convinsa ca medicii tineri vor aduce un plus de valoare diabetologiei romanesti”.


Adaugati un comentariu


 

*