Medicii diabetologi si de alte specialitati, invitati la o noua editie a Cursurilor DIAMOND

15 aprilie 2015 | 0 comentarii |

Participarea este gratuita, iar inscrierile se pot face atat on-line cat si in ziua evenimentului, care se desfasoara pe data de 18 aprilie, la Targu-Jiu.Peste o luna, la Sibiu, are loc a 41-a editie a Congresului National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

 

curs DIAMONDUna dintre cele mai importante activitati ale Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, destinate exclusiv specialistilor din sanatate o constituie Cursul de Diabet, Sindrom Metabolic si alte Boli legate de Nutritie, mai pe scurt DIAMOND. Pana acum au fost desfasurate mai multe editii ale acestui curs, care s-au bucurat de fiecare data de participarea catorva sute de medici specialisti, dat fiind interesul manifestat de cei carora li se adreseaza, organizatorii continuand sa desfasoare si alte editii.

Urmatoarea va avea loc peste trei zile, pe 18 aprilie, la Targu Jiu, in cadrul campaniei nationale „Controleaza-ti diabetul”. Ca de fiecare data, cursul se adreseaza exclusiv medicilor specialisti, primari si rezidenti din diabet, medicina de familie, cardiologie, medicina interna, nefrologie, neurologie, oftalmologie, endocrinologie si chirurgie, care se pot inscrie gratuit aici. Organizatorii anunta ca inregistrarea participantilor se poate face chiar si in ziua evenimentului, in intervalul orar 8.00-8.45.

 

Dr. Maria Mota

Dr. Maria Mota

Directorii cursului vor fi medicii Mariana Mota si Lucretia Parcalaboiu, care au precizat ca la manifestatare vor participa unii din cei mai importanti lectori din domeniul diabetologiei si domeniilor conexe, care vor trata teme precum screeningul si diagnosticul bolilor metabolico-nutritionale, diabetul zaharat gestational, evaluarea riscului cardiovascular la pacientul cu diabet, boala cronica de rinichi diabetica, dietoterapia in diabetul zaharat de tip 2 sau preventia diabetului zaharat de tip 2.

Participantii vor primi astfel informatii si noutati cu privire la preventia, diagnosticarea precoce si tratamentul cat mai eficient al afectiunilor metabolico-nutritionale, scopul cursului fiind si incurajarea cercetarii stiintifice, clinice si fundamentale.

La o luna dupa aceasta noua editie a cursului DIAMOND, va avea loc la Sibiu a 41-a editie a Congresului National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, cu participare internationala, care va avea loc in perioada 20-23 mai. Organizatorii au anuntat ca editia din acest an a congresului de diabet va aduce peste 20 de sesiuni stiintifice, peste 20 de speakeri internationali, peste 65 de speakeri nationali, sesiuni interdisciplinare cu alte specialitati conexe diabetului.

 

diabetConform celui mai recent Studiu National privind Prevalenta Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezitatii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei si Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR), prevalenta diabetului zaharat in Romania este de 11,6 la suta, ceea ce inseamna ca numarul romanilor cu varste cuprinse intre 20 si 79 de ani care sufera de aceasta afectiune variaza intre 1.535.413 si 1.967.200. In ceea ceea ce priveste distributia cazurilor de diabet pe grupele de varsta, procentul persoanelor cu diabet intre 20 si 39 de ani este de 3 la suta, iar al celor din grupa de varsta 4059 de ani este de 13,4 la suta. Cel mai mare procent, 21,9 la suta, s-a inregistrat in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 60 si 79 ani. Aceste date plaseaza Romania pe locul doi in Europa, dupa Turcia, la prevalenta diabetului zaharat, rezultatele studiului indicand o valoare dubla fata de estimarile anterioare. In topul regiunilor cu cele mai multe persoane cu diabet se afla Sudul tarii, unde s-a inregistrat o prevalenta a diabetului de 13,39 la suta, urmata de regiunea Bucuresti-Ilfov, cu o prevalenta a diabetului de 12,79 la suta. Pe locul trei in topul prevalentei diabetului se afla regiunea de Nord-Est cu 12,38 la suta, urmata indeaproape de regiunile Sud-Vest (12,1 la suta), Nord-Vest (11,69 la suta) si Sud-Est (10,44 la suta). La polul opus, studiul arata ca regiunile cu cei mai putini pacienti cu diabet sunt Vestul (8,2 la suta) si Centrul (9,99 la suta).


Adaugati un comentariu


 

*