Galop de sanatate pentru copiii buzoieni, de ziua lor

Consiliul Judetean si Primaria s-au intrecut in a organiza diferite actiuni care au mobilizat peste 1.000 de copii la distractie, concursuri si miscare in aer liber.

 

ziua copilului cj neagu (3)Pentru ca anul acesta, data de 1 Iunie a picat in perioada week-end-ului prelungit de Rusalii, copiii s-au putut bucura incepand de vineri dupa-amiaza pana luni seara de ziua care le este dedicata, autoritatile locale buzoiene organizand o serie de actiuni  in acest scop. Dincolo de distractie si buna dispozitie, activitatile desfasurate in aceasta perioada au avut un beneficiu si pentru sanatate, mobilizand peste 1.000 de copii sa faca miscare in aer liber, chiar si o simpla plimbare in parc fiind benefica in acest sens. In plus, au fost organizate si o serie de intreceri si competitii sportive adresate copiilor, oferindu-li-se astfel ocazia sa faca mai multa miscare, ceea ce iarasi, este un beneficiu incontestabil pentru sanatate.

 

ziua copilului cj neagu (17)Startul distractiei s-a dat vineri dupa-amiaza, cand aproximativ 1.000 de copii au fost invitati de Consiliul Judetean sa urmareasca la sala de spectacole a institutiei o piesa de teatru pentru copii, jucata de actorii Teatrului Excelsior. Sambata si duminica, tot in organizarea Consiliului Judetean, in Parcul Crang au avut loc consursuri de sah adresate copiilor, iar luni a fost organizata o competitie de tenis de masa la sala CSM Buzau.

In dupa-amiaza aceleiasi zile, copiii au fost invitati in Parcul Tineretului unde Consiliul Judetean a organizat un spectacol in aer liber, dupa care spectatorii au primit dulciuri si baloane si s-au putut fotografia cu diferite personaje din desenele animate.

 

ziua copilului cj neagu (5)Premiile la competitiile sportive au  fost acordate castigatorilor de vicepresedintele Consiliului Judetean, Petre Emanoil Neagu, care a declarat cu aceasta ocazie ca „Ziua Copilului ne ofera prilejul sa ii sarbatorim asa cum trebuie pe micutii nostri. Este de datoria noastra, fie ca suntem parinti, bunici, educatori sau reprezentanti ai autoritatilor locale sa ne asiguram ca educatia pe care o oferim copiilor nostri are rolul de a-i forma pe acestia si de a-i ajuta sa devina adultii responsabili de maine. Pentru acest am, am pregatit o serie de surprize pentru cei mici – spectacole de teatru si de muzica, intreceri sportive, intalniri cu personajele preferate si, bineinteles, cateva dulciuri. A fost un week-end minunat, in care fiecare dintre noi a redescoperit magia copilariei”.

 

ziua copilului cj neagu (13)Nici reprezentantii Primariei nu s-au lasat mai prejos zilele acestea, organizand luni dimineata o adevarata petrecere in Parcul Crang. Nu au lipsit clownii, personajele din basme, dulciurile, balaoanele si inghetata impartite gratis copiilor. Petrecerea a fost animata si de o serie de concursuri destniate copiilor, prilej cu care acestia si-au pus in practica inteligenta si creativitatea.

In Crang au fost prezenti si politistii impreuna cu pompierii de la ISU si militarii din Garnizoana Buzau care si-au expus tehnica din dotare si au pus-o la dispozitia copiilor, starnind, ca de obicei un interes sporit din partea acestora.

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*