Congresul tinerilor medici si studentilor la Medicina

Evenimentul va avea loc la Iasi, la inceputul lunii viitoare, in organizarea Universitatii de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa si a Societatii Studentilor Medicinisti.

 

UMF IasiO manifestare de traditie, gazduita anual de Centrul Universitar Iasi, isi va desfasura, in prima decada a lunii aprilie, cea de-a 14-a editie. Cu ocazia evenimentului, sute de participanti din tara si din strainatate vor lua parte la o serie de conferinte si workshop-uri adresate in mod special tinerilor medici si studentilor care se pregatesc pentru aceasta profesie.

Este vorba despre Congresul International pentru Studenti si Tineri Medici – Congressis, eveniment care va fi organizat, ca si pana acum, de UMF Grigore T. Popa si  Societatea Studentilor Medicinisti Iasi. Evenimentul va avea loc in perioada 6 – 9 aprilie si va fi gazduit de Palatul Culturii – sala Voievozilor din Iasi, iar alaturi de studenti si medici aflati la inceput de cariera se vor afla personalitati marcante ale lumii medicale, atat din Romania, cat si din strainatate, anunta organizatorii, printr-un comunicat.

 

congres studentiSub motto-ul Embrace the art of medicine!, evenimentul se adreseaza in special studentilor si tinerilor medici, interesati sa descopere si sa aprofundeze spectrul larg al educatiei medicale. Pe parcursul celor patru zile ale congresului, acestia vor avea sansa de a participa la numeroase conferinte si workshop-uri sustinute de nume de referinta ale lumii academice medicale din tara si din strainatate.

Manifestarile stiintifice vor acoperi domenii de real interes pentru tinerii medici si vor pune la dispozitia participantilor informatii despre actualitatile medicale, atat prin intermediul unor profesori ai comunitatii medicale iesene cat si al unor invitati speciali, precum dr. Margitta Seeck, neurolog si profesor universitar in cadrul Universitatii din Geneva sau dr. Gheorghe Zastavnitchi, medic chirurg, care va impartasi tinerilor medici si viitori medici experientele traite in cadrul organizatiei Medicins Sans Frontieres.

Participantii se vor putea implica si activ, prin prezentarea lucrarilor stiintifice si a posterelor, ce se vor concentra in jurul ariilor de Stiinte fundamentale, Medicina Interna, Chirurgie, Stiinte sociale si ale comportamentului.

 

studentiFestivitatea de deschidere a Congresului va avea loc joi, 6 aprilie, de la ora 20.00, in incinta Palatului Culturii din Iasi, unde organizatorii vor intampina participantii de pretutindeni si ii vor destinde cu un program artistic.

Rectorul UMF Iasi, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu si-a exprimat speranta ca si la editia actuala, participantii se vor bucura de o experienta interesanta, inistand asupra faptului ca medicina este in acelasi timp o stiinta dar si o arta, in care ca sa ajungi la performanta ai nevoie de inima, la fel de mult ca si de creier.

Lucrarile manifestarii vor incepe, efectiv, a doua zi, iar lucrarile stiintifice prezentate de tinerii medici vor fi jurizate de catre cadrele didactice de la Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi. La final, cele mai interesante si bine fundamentate dintre lucrarile stiintifice prezentate vor fi desemnate castigatoare si premiate. Decernarea premiilor va avea loc duminica, 9 aprilie, la Sala Mare a Bibliotecii Centrale Universitare din Iasi, cand va avea loc festivitatea de inchidere a lucrarilor Congresului.

 


Adaugati un comentariu


 

*