Un an de imunoterapie oncologica in Romania

Cu aceasta ocazie, medicul israelian de numele caruia este legata implementarea acestei metode de tratament in tara noastra va acorda consultatii in cadrul spitalului Muntenia din Pitesti.

 

Dr. Reuven Or

In urma cu un an, un parteneriat incheiat intre American Medical Center si Spitalul Muntenia din Pitesti a reprezentat piatra de temelie pentru implementarea in Romania a unei noi metode de tratament oncologic, bazata pe imunoterapie. Specialistul caruia i se datoreaza in mod special acest lucru este medicul Reuven Or, directorul Centrului de Transplant Medular si Imunoterapia Cancerului de la Hadassah University Hospital din Ierusalim, unitate medicala de prestigiu, reprezentata in romania de clinica American Medical Center.

Medicul Israelian a adus in Romania imunoterapia cancerului, un tratament ce se foloseste de sistemul imun al pacientului pentru a lupta cu neoplasmul si care incepe sa capete o valoare importanta in strategia terapeutica a bolilor maligne rezistente. Imunoterapia include diverse abordari, ce variaza de la stimularea mecanismelor anti-tumorale proprii pacientului pana la depasirea imunosupresiei antitumorale, iar pana in prezent mai multi pacienti romani au fost supusi acestei terapii, atat in tara cat si la centrul medical Hadassah din Israel.

 

Pentru a marca un an de la implementarea in Romania a imunoterapiei oncologice, medicul Reuven Or va reveni, saptamana viitoare, in tara noastra, unde va acorda consultatii initiale si controale medicale in cadrul spitalului Muntenia din Pitesti, alaturi de o echipa de medici romani, specialisti in oncologie, hematologie, neurologie si pediatrie.

Din cauza timpului scurt pe care il va petrece in Romaia, specialistul din Istael nu va putea acorda decat 8 consultatii, iar pacientii care doresc sa beneficieze de aceste servicii, trebuie sa se programeze, pana in data de marti, 27 iunie. Pentru programare, pacientii trebuie sa trimita in prealabil un dosar medical, iar informatii suplimentare pot afla fie sunand la numarul 0786.51.00.52, fie trimitand un e-mail la adresa centrumedicalamerican@yahoo.com. De asemenea, cei interesati se pot adresa direct clinicii American Medical Center din Bucuresti sau spitalului Muntenia, din Pitesti. Consultatiile vor fi acordate in data de 29 iunie, iar pentru a beneficia de pachetrul complet de servici oferite, pacientii trebuie sa achite 800 de euro.

 

In ultimul timp, terapia imunologica a fost validata din punct de vedere clinic pentru un numar mare de cancere, iar in prezent, strategiile de tratament sunt atat sub observatie si in curs de dezvoltare, cat si in curs de utilizare.

Despre aceasta metoda, specialistul israelian a declarat ca „este tratamentul revolutionar ce invata organismul sa atace tumorile canceroase. Este cel mai important salt in domeniu de la descoperirea chimioterapiei. Imunoterapia este mai specifica, are mai putine efecte secundare si poate fi combinata cu tratamentele conventionale ale cancerului. S-a demonstrat ca distruge tumorile, ceea ce inseamna ca pacientul scapa de boala si ii prelungim viata”.

Arsenalul de imunoterapii include atat vaccinuri, virusuri oncolitice, transfer de celule natural killer si celule T ex vivo activate, cat si administrarea de anticorpi sau proteine recombinate. Aceste noi tratamente imuno-oncologice sunt disponibile acum si pentru copii.

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*