Un medic român, noul președinte al Federației Europene a Societăților de NeuroReabilitare

10 noiembrie 2017 | 0 comentarii |

Profesorul clujean Dafin Mureșanu a primit această funcție în urma votului membrilor organizației profesionale, în cadrul celui de-al IV-lea Congres European de profil.

 

Prof. dr. Dafin Muresanu

În timp ce România nu dă „doi bani” pe medicii pe care-i are, din ce în ce mai mulți profesioniști de la noi din țară primesc recunoaștere internațională. Aproape nu-i lună în care să nu aflăm că u medic de la noi a primit fie o funcție importantă într-o organizație profesională din domeniul în care este specializat, ori că a înregistrat un succes european sau chiar internațional, ori că este citat în studiile de specialitate internaționale pentru ceea ce a realizat.

Un astfel de succes putem spune că a înregistrat, recent, neurologia românească. „O nouă şi prestigioasă recunoaştere a valorii şi a desăvârşirii profesionale la nivel european a fost confirmată prin votul acordat prof.dr. Dafin Fior Mureşanu de a conduce, din poziția de preşedinte, cea mai reprezentativă organizaţie europeană dedicată neuroreabilitării, The European Federation of NeuroRehabilitation Societies (EFNRS)”, se mentionează într-un comunicat al organizației profesionale.

Alegerea medicului român în această funcţie, pentru un mandat de doi ani, a avut loc la sfârşitul lunii trecute, la Lousanne, Elveţia, în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Congresului European de NeuroReabilitare (ECNR).

Votul acordat de către membri EFNRS mă onorează şi în acelaşi timp mă obligă, alegerea mea într-o poziţie atât de importantă fiind rezultatul unui deceniu de muncă în echipă la nivel european și internațional”, a declarat prof.dr. Dafin Mureşanu.

 

Înainte de alegerea sa în această funcţie, prof.dr. Dafin Mureşanu a ocupat poziţia de vicepreşedinte al EFNR, iar timp de aproximativ zece ani a coordonat întregul pachet de programe educaţionale la nivel european contribuind inclusiv la strategia de dezvoltare a modulelor din viitorul programul educațional dedicat obținerii competenței ce vizează neuroreabilitarea. Profesorul clujean consideră că România are potențial pentru cercetarea de vârf, poate și trebuie să fie un bun partener pentru marile grupuri de cercetare internațională, chiar dacă ne plângem adesea că nu avem resurse. Consideră că dacă sistemul românesc de sănătate ar fi mai bine organizat și corect finanțat, iar potențialul uman ar fi valorificat, ar putea deveni unul revoluționar.

La nivelul EFNRS vom continua, prin acelaşi efort susţinut de către întreaga echipă, proiectul de abordare integrată a neurorecuperării în toate dimensiunile sale, motorie, cognitivă și emoțională. Acest deziderat nu poate fi atins fără o contribuție proporțională a tuturor specialităților implicate, până la urmă în reconstrucția ființei umane în toate dimensiunile sale după marele impact existențial, suferința prin boală”, subliniază noul preşedinte al European Federation of NeuroRehabilitation Societies.

 

Prof. dr. Dafin Muresanu

Prof.dr. Dafin Fior Mureşanu este directorul Departamentului de Neuroştiinţe din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj Napoca, membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale din România, Co-Președinte al Panel-ului Științific de Neurorecuperare al Academiei Europene de Neurologie, preşedinte al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii, iar până în luna mai a acestui an a ocupat funcţia de preşedinte al Societăţii de Neurologie din România.

The European Federation of NeuroRehabilitation Societies (EFNRS) este o organizație internațională nonprofit dedicată cercetării, educației, schimburilor intelectuale și științifice, activităților de advocacy și filantropice în domeniul medical al neuroreabilitării și al ariilor de expertiză conexe. Având sediul permanent la Viena, EFNRS are în componenţa sa toate societățile de neurorecuperare din ţările Uniunii Europene, la care se adaugă şi specialişti şi cercetători ştiinţifici din întreaga lume.

 


Adaugati un comentariu


 

*