Un nou medicament împotriva depresiei post-natale, aprobat pe piața din Statele Unite

30 martie 2019 | 0 comentarii |

Este pentru prima dată când Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor – autoritatea americană de reglementare în domeniul medicamentelor – aprobă un medicament specific pentru această afecțiune.

 

Autorităţile americane au dat pentru prima dată undă verde unui medicament împotriva depresiei postnatele, care se va comercializa sub denumirea de Zulresso și se va administra  sub forma unei injecții intravenoase cu brexanolonă, destinată femeilor care suferă de această boală.

Depresia postnatală sau depresia postpartum este o tulburare psihică ce se instalează în primele luni după naştere şi poate afecta una din nouă femei, iar specialiștii spun că  aceasta stare se poate manifesta şi in cazul femeilor care au pierdut sarcina, fie că este vorba de un avort spontan sau de naşterea unui făt mort.

Este vorba de primul medicament specific pentru tratarea depresiei postpartum pe care îl aprobă Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor, reprezentanții instituției precizând că, din cauza posibilelor efecte secundare, precum pierderea bruscă a cunoştinţei, noul medicament va fi disponibil doar pe reţetă, în centrele medicale certificate.

 

Produsul este lansat de compania farmaceutică Sage Therapeutics, care a precizat că noul medicament va fi disponibil începând cu luna iunie a acestui an. Primele efecte ale medicamentului intervin după 24 ore de la administrare şi pot avea o durată de 30 de zile, iar din cauza efectelor secundare, pacientele  trebuie să participe la un program special numit „Zulresso REM – Strategie de evaluare a riscurilor”, înainte de a le fi administrat medicamentul.

Totodată, acestea vor fi monitorizate medical în timpul tratamentului, care se realizează pe parcursul a două zile și jumătate.

În ceea ce privește costul tratamentului, compania producătoare compania estimează că acesta se va cifra între 20.000 şi 35.000 de dolari.


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*