O nouă Clinică medicală și servicii integrate pentru inimile buzoienilor

30 martie 2019 | 0 comentarii |

Rețeaua Ritmico inaugurează la Buzău o nouă clinică specializată în cardiologie și lansează Programul de screening cardiac gratuit în județ.

 

Rețeaua națională Ritmico anunță inaugurarea și la Buzău, pe strada Stadionului, nr. 7, lângă Spitalul Județean de Urgență, a unei clinici medicale specializată pe investigarea, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor cardiovasculare, pe data de 3 aprilie, la ora 11.00.

Tot atunci vom lansa și Programul de screening cardiac gratuit pentru buzoieni (electrocardiograme gratuite, doar cu buletinul) și vom discuta despre răspândirea afecțiunilor cardiovasculare la noi în țară”, se menționează într-un comunicat al companiei medicale.

În România, numărul deceselor cauzate de afecțiunile cardiovasculare este peste media europeană, pentru că mulți dintre cei care ar avea nevoie de un diagnostic corect și soluții de tratament eficiente locuiesc în localități în care accesul la servicii medicale de calitate este greu și mulți mearg la doctor când este foarte târziu.

Proiectul Ritmico și-a propus corectarea acestei situații prin deschiderea unor clinici mici, cu câteva cabinete medicale dar cu aparatură complexă și specialiști de top, în mai multe orașe de dimensiune medie și mică. Se dorește astfel să se vină în întâmpinarea pacienților cu afecțiuni cardiace și să li se ofere o abordare integrată a medicinei cardiace, respectiv investigații și diagnostic verificate de o echipă multidisciplinară, fără ca pacienții să mai fie nevoiți să treacă prin cabinetele mai multor specialiști.

 

Iulian Plescan

La evenimentul de la Buzău, la care sunt invitați medici, autorități și buzoienii care doresc să vadă condițiile în care se vor acorda serviciile medicale la Clinicile Ritmico, vor fi prezenți Iulian Pleșcan, manager general al clinicilor RITMICO și medicul cardiolog Oren Iancovici.

Filosofia Ritmico este de a deschide astfel de clinici în fiecare oraș cu 40.000- 50.000 de locuitori și de a oferi pacienților, contra unor sume mici de bani, un sistem de medicină integrată, informații complete despre sănătatea inimii lor (EKG, EchoCord, Holter, Doppler, Test de efort etc.). „Ritmico este un proiect derivat din Centrele de excelență ARES și Spitalul Monza. Centrele de Excelenă ARES sunt supraspecializate în cardiologie intervențională și avem 14 premiere medicale, două premiere mondiale, suntem lideri de piață conform statisticilor Societății române de cardiologie, cu privire la numărul de pacienți tratați și suntem și singurul centru european de training și excelență în două terapii diferite. La Monza încercăm să abordăm medicina complexă, cele mai complicate afecțiuni, prin cele mai inovatoare terapii. Ceea ce nouă ne lipsea era legătura directă cu pacienții, din orașele în care ei locuiesc. Prin Clinicile Ritmico, orice investigație se transmite în cloud, este analizată de o echipă multidiciplinară, iar o comisie de specialiști se va pronunța asupra diagnosticului, fără ca pacientul să mai fie plimbat pe la mai multe cabinete și la distanțe mari”, explică Iulian Pleșcan.

Proiectul RITMICO face parte din planul de investiții al Grupului Spitalul MONZA și Centrele de Excelență ARES. Până în 2023, rețeaua Ritmico va dispune de 30 de astfel de clinici, în orașe medii și mici din țară.

 


Adaugati un comentariu


 

*