Tranzacție importantă pe piața medicală românească

6 iulie 2019 | 0 comentarii |

Fondul american de investiții Highlander Partners a preluat 51% din acțiunile Centrelor de cardiologie Ares, fondate de medici români, care au încheiat anul 2018 cu afaceri de 29 milioane de lei.

 

Grupul medical ARES, specializat în cardiologie și radiologie intervențională, dezvoltat de o echipă de medici români, are, din această săptămână, un nou acționariat. Fondul de investiții Highlander Partners LP, cu sediul în Dallas, Texas, care investeşte în afaceri de talie mică şi medie, a anunțat, printr-un comunicat, că a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni ale companiei medicale românești.

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, dar medicul Iulian Pleşcan, director operaţional și unul din fondatorii ARES, a confirmat că Highlander Partners a preluat 51% din acţiuni, subliniind că era „nevoie de un parteneriat strategic, pentru a putea face pasul următor în dezvoltare“, menționând că prin acestă tranzacție s-a urmărit creșterea accesibilității pacienților români la proceduri intervenționale minim invazive de top, acces care în prezent este limitat.

Noul acționar majoritar și-a anunțat intenția de a accelera creșterea companiei și extinderea locaţiilor în ţară, despre care dr. Oren Iancovici, CEO și fondator al Centrelor ARES, a declarat că este convins că „împreună cu noii noștri parteneri vom fi ferm pregătiți să aducem afacerea la nivelul următor și să extindem serviciile noastre în întreaga țară, continuând să inovăm în domeniul medicinii endovasculare din România. Având în vedere experiența vastă a echipei Highlander în domeniul investițiilor în servicii medicale, suntem convinși că vom avea astfel un partener puternic, atât financiar cât și strategic”.

 

Highlander Partners, prezent în principal pe piața americană, a deschis, în iulie 2018, primul birou din Romania, la București. În Europa deține mai multe companii în Marea Britanie, Polonia și, mai nou, în România.

Am petrecut doi ani evaluând o varietate de oportunități în România și suntem extrem de mulțumiți să anunțăm prima noastră investiție în țară. Ares posedă toate calitățile pe care le-am căutat. Este o afacere de vârf pe piața, are o echipă managerială excepțională și este bine reprezentată pe piața medicală privată, care va deveni din ce în ce mai solicitată, pe măsură ce economia românească se dezvoltă”, a spus Ben Slater, director Highlander Partners, care s-a ocupat de intrarea fondului pe piața locală, care și-a exprimat convingerea că piața medicală privată este în creștere, pe fondul dezvoltării economiei locale.

Jeff Hull, președinte și CEO al Highlander Partners, s-a declarat încântat de noul parteneriat și de colaborarea dintre „fondatorii vizionari ai Ares cu echipa noastră locală, puternic implicată în mai multe investiții de succes în domeniul sănătății în România”, subliniind potențialul „extraordinar” de creștere al companiei și impactul social al acesteia.

Oren Iancovici şi Iulian Pleşcan, fondatori ai businessului, vor rămâne CEO, respectiv director de dezvoltare în cadrul ARES.

 

*Grupul Centrele ARES, lider în cardiologie și radiologie intervențională, a fost fondat în 2010, de un grup de medici. S-a remarcat pe piața serviciilor medicale din România prin oferirea unei alternative la medicina tradițională, asigurând tratamente minim invazive realizate de medici cu înaltă calificare profesională dobândită în țară și în străinătate, care garantează calitatea actului medical.

 Cu afaceri de aproximativ 29 de milioane de lei la finalul anului 2018, ARES dispune, la ora actuală, de cinci locații în București, Constanța și Cluj. Compania are un parteneriat cu spitalul Monza, cel mai mare spital privat din nișa de cardiologie din România, iar împreună au dezvoltat Reţeaua de clinici RITMICO, specializate pe investigarea și diagnosticarea afecţiunilor cardiovasculare, prin care se țintește realizarea a 23 de „clinici-butic” în toată țara.

*Highlander Partners, fondat în 2004, este un fond de investiții cu sediul în Dallas, Texas, care administrează active de peste 2 miliarde de dolari, mai mult de 1 miliard de dolari din capitalul propriu fiind alocat pentru investiții directe de private equity în SUA, Marea Britanie și Europa de Este (ECE). Fondul este prezent în Europa Centrală și de Est (ECE) din 2008, prin intermediul unui birou situat în capitala Poloniei, unde deține acțiuni în cadrul a două firme din industria de printare și papetarie și a unei companii din sectorul alimentar. Biroul din România, deschis în 2018 la București, este condus de Ben Slater, vicepreședinte și director Highlander, responsabil, printre altele, de achiziții cu finanțare externă (leveraged buyouts) și recapitalizări.

 


Adaugati un comentariu


 

*