Rețeaua RITMICO a deschis o nouă clinică, la Buzău

3 aprilie 2019 | 0 comentarii |

Odată cu inaugurarea a fost lansat și un program de screening cardiac pentru buzoienii care, pe parcursul lunii aprilie, pot beneficia de electrocardiograme gratuite, printr-un proiect social pe care rețeaua Ritmico și l-a asumat în cadrul programului de investigare și diagnostic.  

 

Reţeaua de clinici RITMICO, specializate pe investigarea și diagnosticarea afecţiunilor cardiovasculare, a investit aproximativ 150.000 euro într-o nouă unitate, la Buzău, aceasta fiind a patra clinică deschisă în țară, după Giurgiu, Focșani și Constanța, într-un proiect dezvoltat de Spitalul Monza și Clinicile de Excelență ARES din București, care țintește deschiderea a 23 de „clinici-butic”. Investițiile în spații și dotări se ridică la 120.000 -150.000 de euro pentru fiecare unitate, iar pentru întreaga rețea de clinici, investiția va fi de 4,5 milioane de euro.

În contextul în care România este „fruntașă” în Europa atât în ceea ce privește incidența afecțiunilor inimii, cât și la mortalitatea prin boli cardio-vasculare (două din trei decese se datorează acestor afecțiuni nedescoperite și netratate la timp), rețeaua Clinicile Ritmico a lansat, anul trecut, programul de screening cardiac gratuit pentru locuitorii județelor în care activează.

În cadrul acestui program, odată cu inaugurarea Clinicii Ritmico din Buzău, locuitorii din tot județul pot beneficia, timp de o lună, de electrocardiograme gratuite, pentru a-și depista bolile de inimă sau pentru a se asigura că sunt sănătoși, așa cum a subliniat Magda Bucur, director de comunicare.

 

Iulian Plescan

Clinica RITMICO Buzău funcționează în clădirea Centrului de Dializă din strada Stadionului, nr. 7, lângă Spitalul Județean de Urgență, și dispune de trei cabinete medicale dotate cu aparatură de investigații de înaltă performanță, pentru diagnosticarea afecțiunilor cardiovasculare. Chiar din prima zi, zeci de buzoieni care au aflat de deschiderea clinicii, din Sănătatea Buzoiană sau de pe pagina de Facebook a Clinicilor Ritmico, au venit să se investigheze.

Electrocardiograma este cel mai la îndemână test care ne poate spune dacă un pacient suferă de afecțiuni cardiovasculare. Durează puțin, nu doare și o oferim gratuit pentru locuitorii din Buzău, luna aceasta. La Clinicile RITMICO punem un accent deosebit pe prevenție. Este important pentru noi ca tot mai mulți români să aibă acces la astfel de servicii”, a declarat Iulian Pleșcan, managerul general al Clinicilor Ritmico, cu prilejul inaugurării clinicii de la Buzău.

Astfel, pe lângă electrocardiograma care se face gratuit în luna aprilie, buzoienii pot beneficia de ecografie cardiacă, ecografie transesofagiană, ecografie doppler vasculară și arterială, ecografie doppler carotidiană, monitorizare holter EKG, monitorizare holter TA și test de efort.

Consultațiile și investigațiile se vor putea face în baza unei programări telefonice la numărul de call-center 021 9966.

 

Afecțiunile cardio-vasculare apar, în general, din cauza unor factori de risc între care dietele alimentare dezechilibrate, cu aport mare de sare, consumul băuturilor alcoolice, fumatul, sedentarismul. În plus, lipsa controalelor medicale duce la depistarea tardivă a acestor afecțiuni și crește riscul de infarct și accident vascular cerebral.

În contextul în care „mai mult de jumătate dintre pacienții care vin la Spitalul Monza și la Centrele de Excelență ARES sunt din provincie, am decis că este timpul să mergem noi către ei, să le oferim servicii medicale de încredere în orașele lor și să-i scutim de drumuri și de timp pierdut. Anul 2018 a fost «episodul pilot» din povestea Ritmico. Experiența acumulată în urma deschiderii primelor clinici ne ajută să rafinăm planul de management și să ajungem mai rapid aproape de pacienți, acolo unde ei au nevoie. Proiectul se maturizează și începe să livreze ceea ce a promis, iar Buzăul este printre primele județe în care am venit, pe de o parte pentru că fiind aproape de București este ușor ca medicii de la Monza și ARES să vină aici, iar pe de altă parte pentru că, personal, am o legătură de suflet cu Buzăul”, a mai spus Iulian Pleșcan, focșănean de origine, care promite că pacienții Ritmico vor beneficia de expertiza unora dintre cei mai bine cotați medici din Buzău și din București.

 

Dr. Oren Iancovici

Rezultatele investigațiilor efectuate în clinicile RITMICO deschise anul trecut arată că peste 30% dintre cei testați sufereau de afecțiuni cardiace care au necesitat investigații ulterioare și tratament, iar 20% dintre ei nu știau că au o astfel de problemă. Printre cele mai des întâlnite afecțiuni depistate se numără hipertensiunea arterială, aritmiile cardiace și bolile ischemice.

 „Conceptul Ritmico, dezvoltat împreună cu Spitalul Monza și Clinicile de Excelență ARES înseamnă medicină integrată, o abordare prin care pacientul este evaluat și tratat de o echipă multidisciplinară. Ne dorim ca pacienții să poată fi investigați, diagnosticați și tratați corect, iar acolo unde este cazul, monitorizați pre și post intervenție, fie că vorbim de intervenție minim invazivă sau chirurgicală. În viziunea noastră, pacientul beneficiază de terapie integrată, la standarde cel puțin la fel de înalte ca în marile clinici din Europa. Rupând barierele, ne asumăm un rol activ în dezvoltarea medicinei românești și avem convingerea că până în 2023 cardiologia va avea o altă înfățișare și în România”, a explicat medicul cardiolog Oren Iancovici – CEO, Centrele de Excelență în Cardiologie Intervențională ARES, menționând că după investigații, pacienții care au nevoie de intervenție chirurgicală, fie minim invazivă, fie chirurgicală, se pot adresa atât ARES și Monza, cât și spitalelor publice.  

 

După conferința de presă, managerul Ritmico a făcut un tur al clinicii împreună cu jurnaliștii prezenți la inaugurare, prezentându-le cabinetele de consultații și aparatura din dotare. Una din „piesele de  rezistență” prezentate a fost banda de alergare cu ajutorul căreia pacienții își pot verifica rezistența la efort.

Testul de efort este o investigație care ne oferă informații despre ce se întâmplă cu inima noastră în timpul efortului fizic. Unele dintre afecțiunile cardiace sunt mult mai ușor de diagnosticat atunci când inima este supusă la efort. Acest test se face la recomandarea medicului cardiolog, în urma unei ecografii transtoracice și a unor analize de sânge. Se poate efectua fie pe bicicletă medicală (cicloergometru), fie pe bandă rulantă care se consideră că dă un rezultat mai precis. În urma acestui test, medicul cardiolog poate diagnostica cauza unor dureri în piept, respirație dificilă, oboseală la efort, palpitații, aritmii cardiace sau poate afla dacă pacientul suferă de boală coronariană și dacă este necesară efectuarea altor investigații suplimentare și a tratamentului intervențional”, a explicat Iulian Pleșcan.

GALERIE FOTO:

 


Adaugati un comentariu


 

*