Centrele ARES continuă campania „Nicio Zi Fără Joacă”

4 iulie 2019 | 0 comentarii |

Campania de screening gratuit în cadrul căreia copiii sub 12 ani pot beneficia de EKG și consult gratuit se prelungește până la sfârșitul lunii iulie.

 

Așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți, numărul mare de cereri din partea părinților care doresc electrocardiograme și evaluări cardiace gratuite pentru copiii lor a determinat conducerea Centrelor de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES să prelungească și în acest an programul de screening cardiac Nicio zi fără joacă”, lansat în 2015, până la data de 31 iulie.

Anul acesta, programul de screening, care se adresează copiilor sub 12 ani, este disponibil atât în București, cât și în Cluj-Napoca, la Spitalul Monza-Ares, și în Focșani, Buzău și Giurgiu, în rețeaua clinicilor Ritmico.

Pe parcursul lunii iulie, medicii ARES vor continua să ofere consultații gratuite și vor interpreta electrocardiogramele micilor pacienți în aceeași atmosferă relaxată, în care copiii vor face poze cu Căpitanul Inimioară – supereroul care are grijă de sănătatea lor, iar împreună cu personalul medical vor colora și se vor juca.

Potrivit reprezentanților ARES, vizați sunt „în special copiii care provin din familii cu antecedente cardiovasculare, cei care fac sport de performanță și cei care nu au efectuat până acum un control cardiac”.

Electrocardiograma este o investigație minim invazivă, care poate oferi date importante despre sănătatea inimii. Nu este dureroasă,  durează numai câteva minute și poate fi efectuată la orice vârstă, cu condiția ca cel mic să fie liniștit și să respire normal.

 

În București, consultațiile vor avea loc la sediul Centrelor de Excelență ARES din strada Tony Bulandra numărul 27, sectorul 2, în baza programărilor la numărul de telefon 031 9300. Pentru copiii din Cluj, programările se fac la numărul de telefon 021 9987, iar pentru copiii din județele Giurgiu, Focșani și Buzău la numărul 021 9966.

Campania „Nicio zi fără joacăurmărește depistarea afecțiunilor și a malformațiilor cardiace la copii.  Potrivit specialiștilor, în România se nasc, anual, aproximativ 1.200 de copii cu malformații cardiace congenitale, dar mai puțin de 500 dintre aceștia sunt operați, deși toți au nevoie ca inimioarele să le fiereparate”.

În cadrul primelor patru ediții ale campaniei de screening desfășurate de ARES, peste 900 de copii au fost investigați, iar unul din cinci a fost diagnosticat cu o afecțiune cardiacă.

Vă mulţumim că vă pasă de inimile celor mici! În luna iunie, am adunat, pe hârtie, mii de bătăi de inimă. 250 de copii au avut parte de electrocardiograme gratuite! Nu vrem să ne oprim aici. Datorită cererii ridicate, am decis să consultăm inimioare şi în luna iulie. Tot gratuit!”, au transmis reprezentanții ARES, printr-un comunicat.

 

Cu ajutorul electrocardiogramei, medicii de la Centrele de Excelență ARES au diagnosticat o serie de afecţiuni congenitale, precum malformaţiile cardiace congenitale de tip defect septal atrial/ventricular, persistență de canal arterial, Foramen Ovale Patent – afecţiuni despre care părinţii nu ştiau.

Medicul cardiolog a pus sub observaţie micuţii depistați cu afecţiuni de natură electrică, precum aritmii respiratorii, tahicardii sinusale, bradicardii sinusale, sindrom Wolf Parkinson White, boli de natură structurală precum hipertrofie ventriculară stângă şi, respectiv, dreaptă.

*Centrele de Excelență ARES au fost fondate în 2011, cu misiunea de a aduce în România standarde de excelență în cardiologie intervențională și de a oferi servicii complementare celor asigurate de spitalele de stat.

De-a lungul timpului, la Centrele de Excelență ARES au fost efectuate peste 10.000 de intervenții, dintre care nouă în premieră națională absolută și una în premieră europeană. În 2012, aici a fost deschisă prima secție destinată închiderii percutane a malformațiilor congenitale cardiace din România, iar anul 2014 a marcat deschiderea primei secții de angiologie pediatrică din Europa de Est.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*