Rețeaua „Regina Maria” a cumpărat „Endo Institute” Timișoara

21 ianuarie 2020 | 0 comentarii |

Prin preluarea celui mai mare centru de diagnosticare și tratament a endometriozei din Sud-Estul Europei, Rețeaua de sănătate „Regina Maria” continuă dezvoltarea infrastructurii medicale la nivel național, anunță conducerea companiei medicale.

 

Rețeaua „Regina Maria”, al doilea cel mai mare jucător privat de sănătate din România, a anunțat că a achiziționat EndoInstitute Timișoara, cel mai mare centru specializat în diagnosticarea și tratarea endometriozei (afecțiune frecvent întâlnită la femei) din Sud-Estul Europei. Valoarea transacției nu a fost făcută publică, dar este a doua achiziție importantă pe care rețeaua de sănătate o face în zonă de la antreprenorul Voicu Simedrea, care a fost cofondator și al Spitalului „Premièrecel mai mare spital privat din vestul țării, pe care l-a cumpărat în mai 2019, cu 10 milioane de euro, potrivit presei locale.

„Endo Institute a fost inițial dedicat chirurgiei endometriozei, dar ne-am dat seama că vorbim de o patologie complexă, așadar centrul s-a dezvoltat cuprinzând o multitudine de specialități secundare. Pentru noi a fost mereu importantă grija acordată pacientelor și credem că fiecare femeie are dreptul la un diagnostic corect și un tratament personalizat care să răspundă nevoilor ei. Endo Institute este singurul centru acreditat în România și singurul acreditat la vest de Viena de către Liga Europeană de Endometrioză” – declară dr. Voicu Simedrea, medic primar obstetrică și ginecologie, specializat în chirurgie ginecologică, fondatorul Endo Institute.

 

Dr. Voicu Simedrea

Endo Institute a fost acreditat în luna iunie 2019, de Liga Europeană de Endometrioză (EEL) ca Centru de Excelență de nivel 3. Potrivit dr. Simedrea, acesta este singurul centru medical din România care deține această certificare și al treilea în Europa dintre centrele acreditate în afara țărilor vorbitoare de limba germană. Acesta menționează că „procesul de acreditare este unul complex, evaluând un număr de criterii stricte: managementul corect al informației, protocoale eficiente de management și tratament, chirurgia avansată multidisciplinară, operarea unui număr minim de 100 de cazuri de endometrioză pe an și urmărirea minuțioasă a cazurilor post operatorii și a rezultatelor pe termen lung”.

În fiecare an, Liga Europeană de Endometrioză va realiza un audit la Endo Institute, pentru asigurarea continue a calității expertizei medicale în domeniul diagnosticării și tratării endometriozei.

Reprezentanții companiei spun că „Centrul de Excelență Endo Institute reprezintă un garant al calității și al responsabilității asumate în tratarea pacientelor care suferă de endometrioză”, cu peste 10 specialități medicale integrate, peste 30 de medici din aceste specialități și echipă chirurgicală multidisciplinară.

 

În cei 6 ani de activitate, angajații centrului timișan, împreună cu colaboratori cu renume internațional, au avut peste 400 de cazuri operate și peste 2000 de paciente examinate în cadrul centrului. „Tratarea într-un mod cât mai complet și complex a pacientelor cu endometrioză este misiunea Endo Institute, care a determinat stabilirea unei abordări multidisciplinare a bolii. Astfel, echipa medicală formată din specialiști dedicați afecțiunii colaborează cu instructori de wellness în endometrioză, nutriționiști, psihologi și fizioterapeuți. În prezent, este singurul centru de management holistic al endometriozei, beneficiind de colaborarea unor personalități de renume european în domeniu”, se menționează în comunicatul remis de compania medicală.

Reţeaua de Sănătate Regina Maria a invetit, în ultimii 10 ani, peste 100 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locaţii, achiziţia de aparatură performantă şi pregătirea echipelor medicale.

Compania a preluat în totalitate peste 30 de alţi jucători de pe piaţă, având o prezenţă proprie în 20 de judeţe şi acoperire naţională prin intermediul celor 290 de clinici partenere. Compania reuneşte peste 6.000 de angajaţi şi colaboratori în cele 64 de locaţii proprii din Bucureşti şi din ţară, având peste 3,5 milioane de pacienţi și gestionează un portofoliu de peste 570.000 de abonamente.

 


Adaugati un comentariu


 

*