Electrocardiograme gratuite pentru copiii sub 12 ani, la Centrele de Excelență ARES

30 mai 2018 | 0 comentarii |

Investigațiile vor avea loc pe parcursul întregii luni iunie, în baza programărilor, iar în funcție de numărul solicitărilor, campania se poate prelungi și pe durata lunii iulie, anunță conducerea companiei medicale.

 

Luna iunie este luna inimii pentru copii. Programul de screening cardiac Nicio zi fără joacă, lansat în 2015, de Centrele de Excelență ARES, revine și anul acesta, cu electrocardiograme gratuite pentru copiii sub 12 ani. Medicii vor oferi consultații gratuite și vor interpreta electrocardiogramele micilor pacienți, anunță conducerea companiei medicale. Totul se va desfășura „într-o atmosferă de sărbătoare, în care copiii vor face poze cu Căpitanul Inimioară – supereroul care are grijă de sănătatea lor, vor colora și se vor juca”, susțin organizatorii campaniei de depistare a bolilor cardiace în rândul copiilor.

Campania „Nicio zi fără joacă”, prin care se urmărește depistarea afecțiunilor și a malformațiilor cardiace la copii, a fost inițiată în condițiile în care, anual, în România se nasc aproximativ 1200 de copii cu malformații cardiace congenitale, iar mai puțin de 500 dintre aceștia sunt operați.

 

Dr. Oren Iancovici

În cadrul primelor trei ediții ale campaniei de screening au fost investigați peste 600 de copii, informează compania medicală. Numai în 2017, unul din cinci copii a fost diagnosticat cu o afecțiune cardiacă. Cu ajutorul electrocardiogramei, medicii de la Centrele de Excelență ARES au diagnosticat o serie de afecţiuni congenitale precum malformaţiile cardiace congenitale de tip Defect Septal Atrial/Ventricular, Persistență De Canal Arterial, Foramen Ovale Patent, afecţiuni despre care părinţii nu ştiau. Medicul cardiolog a pus sub observaţie micuţi cu afecţiuni de natură electrică – aritmii respiratorii, tahicardii sinusale, bradicardii sinusale, sindrom Wolf Parkinson White, boli de natură structurală precum hipertrofie ventriculară stângă şi, respectiv, dreaptă.

Aceste rezultate arată că este nevoie de cât mai multe campanii de screening. Ca lider în domeniul cardiologiei intervenționale, misiunea noastră este inclusiv cea de educație și prevenție. Vom continua an de an acest program de screening, alături de altele îndreptate către alte categorii de vârstă. Pentru că nouă din 1.000 de copii vin pe lume cu o malformație cardiacă congenitală. Și, cel mai important, pentru că este atât de simplu să le depistăm la timp și să le tratăm fără tăieturi, fără cicatrici și cu riscuri minime” spune dr. Oren Iancovici, directorul general al Centrelor de Excelență ARES.

 

Consultațiile vor avea loc la sediul Centrelor de Excelență ARES, din strada Tony Bulandra numărul 27, sectorul 2, în baza programărilor la numărul de telefon 031 9300. În funcție de numărul solicitărilor, programul se poate prelungi și pe durata lunii iulie.

*Centrele de Excelență ARES au fost fondate în 2011, cu misiunea de a aduce în România standarde de excelență în cardiologie intervențională și de a oferi servicii complementare celor asigurate de spitalele de stat.

De-a lungul timpului, la Centrele de Excelență ARES au fost efectuate peste 10.000 de intervenții, dintre care nouă în premieră națională absolută și una în premieră europeană. În 2012, aici a fost deschisă prima secție destinată închiderii percutane a malformațiilor congenitale cardiace din România, iar anul 2014 a marcat deschiderea primei  secții de angiologie pediatrică din Europa de Est.

 


Adaugati un comentariu


 

*