Un nou pact de colaborare pentru buna informare a pacientilor

11 decembrie 2014 | 0 comentarii |

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania si Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania au semnat un parteneriat de colaborare in cadrul campaniei “Fii un pacient activ!”.

 

Costel Stanciu-Laurentiu Mihai

Costel Stanciu-Laurentiu Mihai

O noua organizatie importanta, din domeniul productiei de medicamente, si-a unit eforturile cu  Asociatia pentru Protectia Consumatorilor  Romania (APC-R), in cadrul campanei ce are drept scop buna informare a pacientilor cu privire la drepturile ce le sunt conferite atat de legislatia romaneasca si de cea europeana, in care  Sanatatea Buzoiana este partener media.

Este vorba despre Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR), care a semnat un pact de colaborare cu APC-R in acest sens si se alatura numeroaselor organisme civile si publice care au aderat la campania „Fii un pacient activ!”, avand ca scop crearea unei imagini corecte si clare a drepturilor de care beneficiaza consumatorii din Romania, in calitate de pacienti. Referindu-se la inceputul acestei noi colaborari, Costel Stanciu, presedintele APC Romania, a declarat ca „dreptul la informare al consumatorilor este un drept fundamental, care este prevazut atat in legislatia nationala, cat si in cea europeana, iar APC Romania, prin activitatile si actiunile sale, a urmarit intotdeauna respectarea de catre operatorii economici si institutiile statului a drepturilor si intereselor economice ale consumatorilor. Informarea pacientilor asupra tratamentelor medicale existente, precum si asupra accesibilitatii la acestea constituie o prioritate a APC Romania in aceasta campanie de informare”.

 

hol spital pacientiAPC Romania si APMGR au agreat sa desfasoare actiuni de informare adresate beneficiarilor de servicii medicale si personalului din sistemul medical, precum si informari de presa sau informari directe catre pacienti, prin brosuri informative si workshop-uri dedicate. „O corecta informare a pacientilor sta la baza oricarui tratament medical de succes si este unul dintre obiectivele principale ale APMGR. In acest sens, am lansat recent propria campanie de informare <<Medicamentele generice: eficienta, siguranta si calitate la un pret mai mic>>, cu sustinerea Ministerului Sanatatii si a ANMDM si sustinem campania APC Romania <<Fii un pacient activ!>>. Speram ca aceste demersuri vor ajuta romanii sa-si cunoasca mai bine drepturile ca pacienti europeni, astfel incat sa poata beneficia de tratamente de calitate, adaptate nevoilor lor terapeutice”, a declarat si  Laurentiu Mihai, director executiv al APMGR.

 

medicamente generice - producatoriAsociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania  este o organizatie non-guvernamentala si indepedenta, care isi propune sa contribuie in mod activ la imbunatatirea accesului la tratament farmaceutic pentru pacientii romani. Companiile membre APMGR au capacitati de productie in Bucuresti, Baia Mare, Cluj Napoca, Targu Mures si Timisoara, unde se produc peste 1.500 de medicamente generice, acoperind toate clasele terapeutice, de la produse antireumatice si antialergice, pana la produse oncologice de inalta clasa. Industria generica locala contribuie cu cca 1,5 la suta la PIB, asigurand peste 8.000 de locuri de munca

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania este o organizatie neguvernamentala, apolitica si nonprofit, infiintata in data de 10 februarie 1990, care are ca principal obiectiv apararea, promovarea si reprezentarea prin toate mijloacele legale ale drepturilor si intereselor consumatorilor in raporturile cu agentii economici si institutiile statului. O preocupare permanenta a asociatiei in ultimii ani a constituit-o utilizarea testelor comparative pe produse si servicii ca mijloc de informare, educare si imbunatatire a situatiei economice si sociale a consumatorilor.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*