Un nou val de controale la Spitalul CF 2 din Capitala

La sediul unitatii medicale au descins, in aceasta dimineata, reprezentanti ai corpului de control din Ministerul Sanatatii, dar si politisti care au ridicat mai multe documente.

 

Spitalul CF 2Cercetarile continua in cazul pacientei care, la inceputul acestei luni, a primit sange dintr-o grupa incompatibila, dupa o operatie la care a fost supusa in cadrul Spitalului CF 2 din Capitala. La acel moment, s-a constatat ca unitatea de transfuzii a spitalului functiona fara autorizatie, fapt pentru care Ministerul Sanatatii a aplicat o amenda de 30.000 de lei unitatii medicale, dispunand totodata suspendarea activitatii in sectia respectiva. De asemenea, asistenta medicala care a incurcat grupele de sange a primit o smanda de 700 de lei pentru neglijenta in serviciu.

In acelasi timp, procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru vatamare corporala din culpa, ancheta penala fiind desfasurata in paralel cu cercetarile demarate de Ministerul Sanatatii.

Ulterior, unitatea de transfuzii a spitalului a fost autorizata, inspectorii DSP Bucuresti constatand in urma ultimului control ca indeplineste toate conditiile necesare, in timp ce pacienta care a primit doza gresita de sange s-a externat de la Spitalul Universitar, unde fusese transferata dupa ce intrase in coma ca urmare a erorii cadrelor medicale de la CF 2.

 

cf 2Masurile si sanctiunile aplicate in acest caz se pare ca nu se vor rezuma la cele doua amenzi primite de asistenta si de unitatea medicala, astazi fiind efectuate o serie de noi verificari la spital. Astfel, in aceasta dimineata, o echipa a corpului de control a ministrului Sanatatii s-a deplasat la sediul unitatii medicale, impreuna cu un reprzentant al Ministerului Transporturilor, institutie in subordinea careia se afla spitalul.

Inspectorii corpului de control fac noi verificari in cazul pacientei care a primit o grupa gresita de sange, vizita acestora la spital fiind dublata si de cea a politistilor. Acestia s-au deplasat tot in aceasta dimineata la sediul unitatii medicale, de unde au ridicat mai multe documente ce vor fi studiate in cadrul anchetei penale deschise in acelasi caz. Cercetarile se desfasoara in continuare in rem, pana la acest moment nefiind pusa sub acuzare vreo persoana.

Reamintim ca pacienta, in varsta de 39 de ani,  a fost operata, luna trecuta, la acest spital de cancer de col uterin, iar dupa interventia chirurgicala i s-a facut o tranfuzie cu sange dintr-o grupa gresita, in urma careia pacienta a intrat in coma. La cererea familiei, bolnava a fost transferata la Spitalul Universitar, iar acum se afla in afara pericolului.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*