Un prematur de sase zile, supus cu succes unui transplant de inima

22 februarie 2015 | 0 comentarii |

Operatia a avut loc in Statele Unite, iar pacientul a devenit astfel cel mai tanar beneficiar al unui transplant de inima.

 

prematurUn baietel din Statele Unite ale Americii, venit pe lume inainte de termen, cu o malformatie cardiaca grava, care-i putea pune viata in pericol, a fost operat pentru a i se face un transplant de inima la numai sase zile de la nastere. Operatia a avut loc intr-un spital de Arizona, copilul in varsta de sase zile devenind astfel cel mai tanar pacient din lume operat pentru un transplant de inima. „Potrivit informatiilor noastre, Oliver este ce mai tanar beneficiar de grefa cardiaca, el avand la momentul operatiei 34 de saptamani si 3 zile de evolutie gestationala”, a precizat Caylyn Otto, mama copilului. Oliver Crawford a suferit inteventia chirurgicala de transplant la Spitalul de Copii Phoenix dupa o nastere cu sapte saptamani inainte de termen, operatia intinzandu-se pe parcursul a 10 de ore.

 

prematur 2Malformatia congenitala la inima de care suferea copilul a fost depistata inca din timpul sarcinii in cadrul examinarilor prenatale, astfel ca parintii stiau care sunt riscurile. „Medicii au avut putine sperante ca el va supravietui, iar eu am fost pregatita pentru a nasterea unui copil mort. El a luptat insa si lupta in continuare”, a marturisit mama copilului. Oliver s-a nascut pe 5 ianuarie 2015, fiind diagnosticat cu HVS – hipertofie ventriculara stanga, medicii decizand sa-i faca transplant de inima. Imediat dupa nastere, copilul a fost examinat pentru a vedea daca starea lui de sanatate permite efectuarea transplantului, iar dupa efectuarea acestor teste, copilul a fost pus pe o lista nationala de asteptare, dupa doar doua zile, o inima viabila fiind disponibila. Inima donatorului a fost acceptata de organismului lui Oliver si, desi copilul este inca in spital, iar plamanii lui nu functioneaza deocamdata la capacitate maxima, medicii sunt optimisti si spun ca-i merge foarte bine. El cantareste acum 2,8 kilograme, iar starea lui se imbunatateste vizibil.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*