Vaccinul gripal Influvac Tetra va fi disponibil și pentru copiii între 6 luni și 3 ani

Acesta va putea fi administrat tuturor categoriilor de vârstă, începând cu viitorul sezon gripal.

 

Compania Vitaris, cea care deține vaccinul gripal Influvac Tetra, a anunțat că acest produs a obținut aprobarea din partea Medicines Evaluation Board Agency (MEB) – Stat Membru de Referință (Olanda) pentru administrarea în cazul copiilor cu vârste între șase luni și trei ani, până acum fiind avizat doar pentru administrarea în cazul adulților și a copiilor mai mari de trei ani. Avizarea s-a făcut ca urmare a procedurii descentralizate prin care acest produs este aprobat la nivel european, ulterior,  procedura continuând cu fazele naţionale în statele membre interesate, printre care și România.

Astfel, începând cu viitoarea campanie de vaccinare antigripală, vaccinul va putea fi administrat inclusiv în România tuturor categoriilor de populație eligibile, respectiv tuturor adulților și copiilor care au împlinit șase luni.

Pentru următorul sezon gripal, vaccinul Influvac Tetra împotriva gripei va conține tulpinile virusului gripal recomandate de Organizația Mondială a Sănătății  pentru sezonul gripal 2021-2022 și va fi disponibil pentru populaţia din emisfera nordică, zonă în care se află și România.

 

Adrian Grecu

Adrian Grecu, manager al companiei Viatris pentru România și zona de sud-est a Europei, a declarat cu această ocazie că „de aproape 10 ani, prin companiile noastre precedente,Viatris și-a asumat un angajament ferm în România de a oferi cele mai eficiente mijloace de prevenție și sprijin pentru îmbunătățirea sănătății generale. Suntem bucuroși că vaccinul nostru gripal, Influvac Tetra, este acum indicat copiilor cu vârsta de peste 6 luni. Astfel, în sezonul gripal viitor – din toamna/iarna acestui an – copiii din România vor putea fi protejați și vor putea astfel proteja la rândul lor alte persoane vulnerabile la gripă”. Acesta a reamintit că Gripa determină anual la nivel mondial între 3 şi 5 milioane de cazuri de boli grave și până la 650.000 de decese asociate . „Gripa este cu atât mai periculoasă pentru populațiile cu risc crescut, care includ și sugari și copii mici, cu anumite probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi astmul bronşic, diabetul zaharat și boli ale sistemului nervos. În fiecare an, milioane de copii se îmbolnăvesc de gripă sezonieră, ceea ce poate determina și alte probleme grave de sănătate, cum ar fi bronșita și pneumonia” a mai declarat Adrian Grecu.

 

Totodată, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a  emis o actualizare a recomandărilor Uniunii Europene pentru tulpinile de virus gripal pe care producătorii de vaccinuri ar trebui să le includă în vaccinurile pentru prevenirea gripei sezoniere din toamna anului 2021. Potrivit EMA, recomandările conțin și o decizie cu privire la virusurile H1N1 și H3N2, adecvate pentru vaccinurile gripale vii sezoniere atenuate.

De asemenea a fost actualizată și lista reactivilor pentru standardizarea vaccinului împotriva gripei. Recomandările inițiale ale UE privind tulpina pentru compoziția vaccinurilor gripale sezoniere 2021-2022 au fost făcute pe 25 martie 2021.

În fiecare an, grupul de lucru ad-hoc împotriva gripei din cadrul EMA emite îndrumări ale UE cu privire la compoziția vaccinurilor antigripale sezoniere pe baza recomandărilor făcute de Organizația Mondială a Sănătății.


Categorii: Actual, Companii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*