Zâmbește și învață!

21 decembrie 2020 | 0 comentarii |

Continuăm seria poveștilor cu tâlc și ne deschidem sufletul și mintea pentru a lăsa magia Sărbătorilor să ne înveselească inima și spiritul…

Zâmbim astăzi cu gândul la dascălii noștri care ne-au influențat destinul și viața și le mulțumim…

 

Un trecător întâlnește un bătrân și, după ce-l salută cu respect, îl întreabă:

– Vă mai amintiți de mine?

– Nu! răspunde bătrânul.

– V-am fost elev.

– Și ce faci acum, în viața de zi cu zi?

– Ei bine, am devenit și eu profesor, îi zice tânărul.

– O… ca mine!

– … de fapt, am devenit profesor fiindcă m-ați inspirat să fiu ca dumneavoastră.

– În ce moment al vieții ai decis să fi profesor?

Atunci tânărul îi relatează o întâmplare:

– Într- o zi, unul din prietenii mei, coleg, a venit cu un ceas nou, foarte frumos iar eu am decis sa îl fur și i l-am luat din buzunar. Prietenul meu a remarcat lipsa și s-a plâns imediat profesorului nostru, care erați chiar dumneavoastră.

– Și cum anume te-a influențat acest episod din viața de elev? îl întreabă fostul dascăl.

Fostul elev a continuat:

– Ați venit în clasă zicând: „Ceasul acestui elev a fost furat în timpul cursului de azi. Cel care l-a luat, să îl înapoieze imediat!” Eu nu l-am înapoiat. Apoi ați închis ușa și ne-ați pus să ne ridicăm cu mâinile sus și ne-ați cerut să ținem ochii închiși. Noi am închis ochii și dumneavoastră ne-ați căutat în buzunare. Bineînțeles că ați găsit ceasul la mine și l-ați luat. Ați continuat să controlați toți colegii și când ati terminat ați zis: „Deschideți ochii! Avem ceasul!” Nu mi-ați reproșat nimic și n-ați mai menționat vreodată acest episod; nimeni nu a știut cine a furat ceasul. Vă amintiți de acest episod?

– Îmi amintesc de această situație, de ceasul furat pe care l-am căutat la toată lumea, dar nu îmi amintesc de tine, pentru că și eu aveam ochii închiși în timp ce căutam… Și cum te-a ajutat această întâmplare să îți dorești să devii profesor? 

– M-a ajutat, pentru că în acea zi, dumneavoastră mi-ați salvat demnitatea pentru totdeauna! A fost cea mai rușinoasă zi din viața mea! A fost însă și ziua în care, datorită dumneavoastră, m-am hotărât să nu mai fur și am înțeles ce trebuie să facă un adevărat profesor… 

–  Ehei… tinere, ține minte: dacă pentru a corecta și educa trebuie să umilești, înseamnă că nu ești un bun profesor!

 


Adaugati un comentariu


 

*