ZIUA COPILARIEI: O fetita de 5 ani uimeste lumea – a citit 875 de carti intr-un an!

1 iunie 2013 | 1 comentariu |

Este 1 Iunie, Ziua Copilului. Ziua in care fiecare dintre noi, orice varsta avem, ne amintim cu drag de cea mai frumoasa perioada a vietii, copilaria. Redactia Sanatatea Buzoiana ureaza tuturor copiilor  LA MULTI ANI, FERICITI!

 

Sophia Moss. Sursa foto: kplctv.com

Sophia Moss. Sursa foto: kplctv.com

Sophia Moss, o fetita de gradinita din Louisiana, a reusit sa uimeasca lumea. La numai cinci anisori, varsta la care copiii de varsta ei se joaca si multi abia incep sa invete literele, ea a citit intr-un singur an nu mai putin de 875 de carti! – relateaza KPLCtv.com.

Sophia spune ca iubeste tare mult cititul. „Imi place sa citesc! Imi place sa citesc toata ziua! Doar in unele zile nu citesc. Pur si simplu imi place sa fac asta!”, spune Sophia, fetita cu nume predestinat („sophia” insemnand „intelepciune”), care a scris, deja, singura, si o carte – „Animalul de companie al Sophiei”, despre o broasca testoasa cu superputeri. „Eu am scris cartea de una singura, iar tata m-a ajutat sa o produc”, spune mandra fetita, care a citit atat de mult, incat a reusit sa termine aproape toate cartile din sectiunea rezervata copiilor de gradinita si celor din clasa I a Bobliotecii Scolii Elementare „T.S. Cooley Magnet” din orasul Lake Charles, asa ca libraria e nevoita acum sa comande mai multe carti, pentru a face fata cerintelor micutei.

I-am spus Sophiei ca va trebui sa comandam mai multe carti pentru biblioteca scolii, pentru ca ea le-a citit aproape pe toate. Este foarte neobisnuit ca un copil de gradinita sa citeasca atat de multe carti intr-un singur an!”, a declarat bibliotecara Mary Lanier, micuta Sophia citind pana la 20 de carti pe saptamana.

Carl, tatal fetitei, este fascinat de pasiunea fiicei sale pentru lectura. A ajutat-o pe Sophia sa imprumute carti in fiecare saptamana de la biblioteca scolii. „Ii place sa citeasca si o face tot timpul”, spune Carl, care da de inteles ca micuta sa fiica sta treaza si noaptea, pentru a-si termina lectura preferata.

Micuta Sophia are un viitor stralucit in fata, cred atat de tatal ei, cat si bibliotecara. „Este fascinant! Acum ma gandesc ca Sophia este pe drumul ei”, crede Mary Lanier.

 

ISU BuzauRevenind la copiii obisnuiti, spunem ca Ziua Copilului este un prilej ca fiecare dintre noi sa sarbatorim copilaria, prilej de intalnire fericita a celor mari cu cei mici, de a oferi cadouri, de a participa la evenimente inedite, atractive pentru copii si aducatoare de amintiri si nostalgii pentru cei mari care mai pastreaza in sufletul lor un crampei din sufletul lor de copil. Este, mai ales, un bun prilej de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea si familiile noastre sa le ofere mai multa dragoste…

In Buzau, Consiliul Judetean, in colaborare cu Palatul Copiilor, DGASPC, Inspectoratul Scolar Judetean, IPJ, ISU-SMURD, Centrul Judetean de Cultura si Arta Buzau, Centrul Cultural Francofonm Crucea Rosie Buzau si, prima data, Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei, organizeaza o serie de evenimente dedicate copiilor si copilariei (vezi AICI programul manifestarilor).

ISU-SMURD „Neron Lupascu”, la sediile detasamentelor din Buzau si Rm. Sarat, precum si la cel al Garzii de Interventie Maruntisu, organizeaza „Ziua portilor deschise”, la care sunt asteptati toti copiii din judet.

 „Cei care doresc sa cunoasca mai multe aspecte privitoare la meseria de salvator dar si la riscurile ei, sunt asteptati cu drag. Vor fi expuse ambulantele SMURD utilizate de paramedici pentru acordarea primului ajutor calificat, autospeciala de descarcerare, echipament pirotehnic si autospecialele destinate stingerii incendiilor, interventiilor la inundatii ori salvari de animale”, lanseaza invitatia, salvatorii buzoieni.  

La Multi Ani, copilarie!


Categorii: Eveniment, Lifestyle

Comentarii (1)

  1. Nina Oprea spune:

    Bravoooooooo!!! Senzational, la numai cinci ani!!!

Adaugati un comentariu


 

*