9 ani cu Sănătatea Buzoiană

21 mai 2021 | 0 comentarii |

În urmă cu 9 ani, la Poiana Pinului, în deschiderea celei de-a 9-a ediții a Universității de Vară „Vasile Voiculescu” patronată de medicul Valeriu Bistriceanu, în ziua când creștinii celebrează Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, la ora 9:00, lansam publicația online „Sănătatea Buzoiană”.

Cu un „curaj nebun”, după cum au spus unii, dar și cu convingerea că, așa cum spunea regretatul medic, doar „copiii și faptele sunt ceea ce lăsăm în urma noastră, iar credința este singura rațiune de a fi”, am pornit la drum în plină criză financiară, cu simțul independenței și al dorinței de validare din partea celor mai exigenți critici, medicii. Nu știm cât a contat sprijinul Sfinților Împărați Constantin și Elena pe care i-am asumat ca patroni spirituali, cât a însemnat munca noastră și cât reprezintă aprecierea voastră, a prietenilor care ne oferiți zilnic bucuria de a ne analiza demersul jurmalistic, dar se pare că, ÎMPREUNĂ, am reușit!

Lansată ca o publicație de nișă cu caracter local, www.sanatateabuzoiana.ro a crescut în timp și a răspuns cerințelor cititorilor de a oferi informații relevante din domeniul medical de interes local, național și chiar internațional. Dovadă stau cei aproape două milioane de cititori din toată lumea care accesează, lunar, cel puțin un articol sau una din paginile specializate ale publicației noastre. Au constatat că așa pot fi la curent cu noutățile științifice și legislative care influențează sistemele de sănătate, cu evenimentele și deciziile instituțiilor, companiilor și organizațiilor profesionale din domeniul sănătății, ori ale asociațiilor de pacienți, află unde și cum își pot găsi medicul preferat, unde-și găsesc medicamentele de care au nevoie sau de ce fapte bune ori mai puțin bune sunt capabili cei care au sau ar trebui să aibă griă de sănătatea noastră.

Nu vom spune acum că suntem cei mai buni, nici cei mai deștepți și nici cei mai frumoși, dar se pare că am ales direcția cea mai bună și am reușit să confirmăm că într-o mass-media aflată într-o goană nebună după știri „de senzație”, de multe ori neverificate,  SE POATE face și presă de calitate. Ne-am informat întotdeauna din cât mai multe surse posibile și credibile, am încercat să analizăm orice informație echilibrat și echidistant, astfel încât informațile oferite cititorilor noștri să fie cât mai aproape de realitate.

Am susținut întotdeauna competența, profesionalismul, dedicarea și calitatea actului medical și am combătut, cu argumente, derapajele. Am primit laudele cu modestie și criticile cu deschidere, fără a ne lăsa atrași în jocuri mercantile, pentru că doar astfel credem noi că se poate progresa. Ne-am lăsat atrași de onestitate, de corectitudine, de abilități, cunoștințe și atitudinea potrivită  personalității logice și analitice, de maturitatea emoțională și profesională, de capacitatea de a analiza și a asimila noul fără a neglija lucrurile mici și aspectele fine care pot face diferența într-un domeniu atât de sensibil cum este cel medical.

Suntem conștienți că mai avem multe de învățat, de corectat, de finisat și de acumulat la rândul nostru, iar aidoma unui copil de 9 ani care are calendarul lui propriu de dezvoltare dar este încă dependent de părinți și de dascăli, vă mulțumim astăzi tuturor celor care ne apreciați, ne criticați sau ne sprijiniți în munca noastră. Vom încerca în continuare să ne păstrăm echilibrul și să evaluăm independent, corect, cu răbdare și cu maturitate subiectele pe care vi le vom oferi pentru a vă satisface interesul pentru informare.

Se spune că atunci „când crezi în ceea ce faci, poţi face lucruri mai chiar înainte să le faci”, iaradevărata încredere în sine nu lasă loc pentru gelozie sau invidie”. Noi credem în noi și în voi, nu ne irosim timpul și forțele comparându-ne cu ceilalți, suntem conștienți că fiecare are puncte „forte și „slabe, ne acceptăm cu plusuri și minusuri și la fel îi acceptăm și pe ceilalți, avem convingerea că fiecare are locul lui în această lume mare și diversă a mass-media și credem că împreună putem adăuga zerouri cifrei 1 până la orice valoare.

 

La mulți ani nouă!

La mulți ani vouă!

La mulți ani celor ce astăzi, de Sfinții Împărați Constantin și Elena, își sărbătoresc ziua numelui!

 


Adaugati un comentariu


 

*