Congresul Multidisciplinar „Împreună construim Excelența”

3 octombrie 2019 | 0 comentarii |

Clubul Regal al Medicilor transmite participanților o serie de recomandări privind programul științific al evenimentului, în cadrul căruia vor fi abordate teme de mare actualitate pentru profesioniștii din sistemul medical și pentru pacienți. 

 

 

Dr. Dan Ulmeanu

Ediția 2019 a Congresului Multidisciplinar „Împreună construim excelența”, care va avea loc în perioada 9- 12 octombrie la hotel Novotel, București, propune teme de mare actualitate pentru profesioniștii din sistemul medical, dar și pentru pacienți, anunță organizatorii, printr-un comunicat.

În această toamnă bogată în manifestări științifice, sub egida Clubului Regal al Medicilor, Asociația Română de Chirurgie Endoscopică și alte tehnici intervenționale (ARCE) organizează Congresul Multidisciplinar «Împreună construim excelența», în București. Clubul Regal al Medicilor este un spațiu deja cunoscut și recunoscut al dialogului multidisciplinar și al promovării excelenței. ARCE este unul dintre cele mai active foruri în diseminarea noului și în educație, în conexiune constantă cu performanța din țară și din afara ei, suport și organizator al multor evenimente științifice, profesionale cu real impact în viața medicală. Astfel, actuala ediție a Congresului Multidisciplinar va oferi întâlniri între medici de elită, discuții, comentarii, luări de poziție, actualizări ale conceptelor, precedurilor, protocoalelor, scenarii dinamice derulate în fața unei audiențe active”, declară prof. dr. Dan Ioan Ulmeanu, co- președinte al Congresului.

Manifestarea reprezintă un forum global pentru specialiștii implicați în schimbul de idei, provocări, inovație și formare în sănătate. În cadrul evenimentului se vor întâlni profesioniști din peste 20 de specialități: obstetrică- ginecologie, chirurgie generală, imagistică, medicină de laborator, gastroenterologie, ORL, oftalmologie, pediatrie, neonatologie, dermatologie etc.

 

Temele Congresului – ediția 2019 sunt:

– Arta diagnosticului și tratamentului în dermatologie – O lume în culori, bazată pe dovezi

– Actualități în hepatitele cronice virale; Actualități în steatoza hepatică nonalcoolică

– Mai puține infecții (nosocomiale) și mai bine tratate- cum s-ar putea realiza?

– Sedarea în afara blocului operator- workshop pentru medici și asistenți medicali

– Actualități în pediatrie

– Actualități în ORL

– Abordări multidisciplinare în obstetrică- ginecologie

– Bolile pancreatico biliare: intervenții ghidate imagistic

– Bolile colorectale: de la chirurgia endoscopică la endoscopia chirurgicală

– Osteoartrita la vârsta mijlocie; Osteotomia tibială înaltă versus artroplastieunicompartamentală a genunchiului

– Abordări multidisciplinare ale unor cazuri complexe

– Tulburările de deglutiție la copil- cauze, evaluare și intervenție terapeutică

– Abordări diagnostice și terapeutice în endometrioză

– Actualități în Oftalmologie

– Colaborarea medic-asistent, valoare incontestabilă în îngrijirea pacientului

– Abordări multidisciplinare în neonatologie

– Clinica Sânului.

Congresul multidisciplinar „Împreună construim excelența” este creditat cu 12puncte EMC de către CMR și 18 puncte EMC de către OBBCSSR.

Sesiunile pre-Congres sunt creditate separat: 6 puncte EMC pentru „Arta diagnosticului șitratamentului în dermatologie”, 5 puncte EMC pentru „Actualități în hepatitelecronice virale”, 2 puncte EMC- Infecțiile nosocomiale și 4 puncte EMC- „Sedareaîn afara blocului operator”.

Mai multe detalii privind agenda evenimentului sunt disponibile pe clubulregal.ro.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*