902 urgente medicale si 10 misiuni aeriene ale aeronavelor SMURD, in ultimele doua zile

Unul dintre elicopterele SMURD s-a deplasat la Mosesti, judetul Buzau, pentru a participa la cautarea celor doua persoane inghitite de apele raului Buzau.

 

spitalulasteaptaacreditarea-1354725073In zilele de 19 si 20 aprilie, cand majoritatea romanilor se pregateau pentru Inviere, respectiv, sarbatoreau Pastele, Comitetul Strategic de Monitorizare, infiintat la nivelul Ministerului de Interne, a asigurat managementul interventiilor in 1218 situatii de urgenta, 111 dintre acestea datorandu-se conditiilor meteo nefavorabile.

Cea mai mare pondere a intervenillior au avut-o cele pentru acordarea asistentei medicale de urgenta, echipajele medicale de la Ambulanta si SMURD primind 902 solicitari pe parcursul celor doua zile.

Si aeronavele SMURD au fost solicitate in aceasta perioada, efectuand 10 misiuni umanitare, dintre care una s-a desfasurat la Mosesti, in judetul Buzau, unde doi barbati au fost dati disparuti dupa ce s-au rasturnat cu o pluta in timp ce traversau apele crescute ale raului Buzau.

 

elicopter SMURDCazul de la Mosesti reprezinta una dintre cele mai grave situatii de urgenta semnalate in aceasta perioada. Cei doi barbati dati disparuti nu au fost gasiti nici pana la acest moment, desi in operatiunile de cautare sunt angrenate echipaje de salvatori din judetele Buzau si Braila. Cei doi disparuti, proprietarul unei stane si unul dintre ajutoarele sale, se aflau impreuna cu alte trei persoane pe o pluta, incercand sa traverse raul Buzau pentru a ajunge la stana.  Ambarcatiunea improvizata s-a rasturnat, cei cinci barbati fiind luati de apele involburate. Trei dintre ei au reusit sa se slaveze, dar ceilalti doi sunt de negasit, in ciuda eforturilor si cautarilor care se desfasoara deja de trei zile, de-a lungul albiei raului. Pentru a le veni in ajutor, la Mosesti s-a deplasat si un elicopter SMURD care a survolat zona, insa fara niciun rezultat, astfel ca se continua cautarile.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*