Prima simulare a examenului de admitere din acest an la UMFST Târgu Mureș

23 martie 2023 | 0 comentarii |

Peste 600 de candidați la Medicină, Medicină dentară, Farmacie sau Asistență medicală vor putea să-și testeze duminică, 26 martie 2023, nivelul de pregătire și însușire teoretică a cunoștințelor necesare la examenul din vară.

 

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș anunță că duminică, 26 martie, organizează prima simulare a examenului de admitere din acest an.

Simularea se va desfășura în sistem hibrid (cu prezență fizică/ online) și se adresează viitorilor candidați la examenul de admitere la programele de studii din domeniul Sănătate, specializările de 6 și 5 ani, Medicină, Medicină militară, Medicină dentară și Farmacie, atât în limba română cât și în limba maghiară, precum și pentru programele de 4 și 3 ani, respectiv Asistență medicală generală (limba română și limba maghiară), Nutriție și dietetică, Balneofiziokinetoterapie și recuperare, Tehnică dentară, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, în limba română”, trasmit organizatorii.

 

Peste 500 din numărul total de candidați înscriși vor fi prezenți duminică în campusul universității. În intervalul orar 7:00 – 7:40, candidații vor avea acces (cu dovada identității) în sălile situate în clădirea principală, iar cei care au optat pentru varianta online se vor loga pe site-ul oficial https://simulareadmitere.lstgm.ro/.

Simularea examenului de admitere la programele de 6 și 5 ani va avea o durată de 3 ore, iar pentru programele de 4 și 3 ani, tinerii vor avea la dispoziție 2 ore.

Participanții care vor susține simularea online trebuie să se conecteze pe platforma dedicată cu cel puțin 5 minute înainte de ora începerii simulării (ora 08:00), iar pentru suport tehnic, voluntarii UMFST le stau la dispoziție pentru orice întrebări pe grupul de WhatsApp https://chat.whatsapp.com/DwOkuQqQe8gEx7bMztClbd

Repartizarea candidaților este disponibilă pe https://simulare.lstgm.ro/repartizare-prima-simulare-2023/.

 

Pentru cei ce doresc să cunoască îndeaproape mediul academic și facilitățile pe care le au la dispoziție studenții UMFST, Liga Studenților din Târgu Mureș, în calitate de organizator, a pregătit un tur de familiarizare, care se va desfășura sâmbătă, 25 martie, cu începere de la ora 12:00, având ca punct de plecare esplanada UMFST din fața clădirii principale (str. Gh. Marinescu, nr. 38).

Examenul de admitere, sesiunea iulie, se va desfășura în data de 23 iulie 2023 pentru toate programele de studii din domeniul Sănătate. Candidații au la dispoziție platforma de informare https://adminfo.umfst.ro/.

Detalii despre simulare admitere UMFST pot fi găsite pe: www.facebook.com/simulareumfst/ și pe www.facebook.com/groups/301591475305743 (Simularea Examenului de Admitere 2023 UMFST – Grup Oficial).

 


Adaugati un comentariu


 

*