ADMITERE UMF: O nouă sesiune de examen la Târgu Mureș

9 august 2018 | 0 comentarii |

Institutul Medico-Militar are disponibile 20 de locuri la specializarea Medicină-limba engleză, iar UMF organizează examen de admitere pentru locurile cu taxă rămase neocupate în iulie.

 

Tinerii care-și doresc o carieră medicală și nu au reușit să ocupe unul din locurile disponibile la facultățile de Medicină în sesiunea iulie, mai au o șansă, în septembrie, la UMF Târgu Mureș, unde Institutul Medico-Militar mai scoate la concurs, în septembrie, 20 de locuri.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a aprobat organizarea, pe 7 septembrie, a unei noi sesiuni de admitere pentru 20 de locuri repartizate Institutului Medico-Militar din cadrul UMF Târgu Mureş, specializarea Medicină – limba engleză, ca urmare a neocupării tuturor locurilor disponibile în sesiunea din iulie şi existenţei unui deficit de personal medical specializat, transmite Ministerul Apărării, printr-un comunicat.

Candidaţii trebuie să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de Bacalaureat, să aibă vârsta de cel mult 30 de ani împliniţi în 2018 şi să cunoască foarte bine limba engleză.

Recrutarea candidaţilor va avea loc în perioada 13 – 24 august, la sediul birourilor informare-recrutare din cadrul centrelor militare din judeţul/ sectorul de domiciliu, iar probele de selecţie aptitudinală se vor desfăşura în perioada 20 – 30 august.

Candidaţii declaraţi admiși la selecţie se vor înscrie la examen exclusiv online, pe site-ul instituţiei de învăţământ, în perioada 3 – 5 septembrie, iar examenul va avea loc pe 7 septembrie.

 

Metodologia de admitere și bibliografia de examen sunt identice cu cele din sesiunea iulie. Testarea cunoştinţelor de limba engleză va avea loc pe 6 septembrie, la sediul UMF Târgu Mureş, cu rezultatul admis/respins. Candidaţii declaraţi admişi vor putea participa la proba de admitere din 7 septembrie, care se va susține în limba română.

Studenţii admişi vor învăţa toate materiile în limba engleză şi vor rămâne la această formă de şcolarizare până la încheierea studiilor. Activitatea de pregătire militară se va realiza împreună cu studenții de la Medicină Militară – limba română.

Suplimentarea cifrei de școlarizare la nivelul anului universitar 2018-2019 pentru Institutul Medico-Militar la 200 de locuri (100 de locuri la UMF „Carol Davila” București și 100 de locuri la UMF Târgu Mureș) a fost decisă de ministrul Fifor, la începutul acestui an. „Creșterea cifrei de școlarizare înseamnă o reconfigurare a strategiei pe termen lung a Ministerului Apărării Naționale în ceea ce privește sistemul medical militar”, se menționează în comunicatul MApN.

Pentru formarea unui medic specialist militar este nevoie de 10-15 ani de pregătire (6 ani facultate, 4-7 ani rezidențiat, la care se adaugă modulele de pregătire medicală de urgență și operațională).

Domeniile sănătății și învățământului militar sunt teme esențiale pentru Ministerul Apărării Naționale”, susține ministrul Fifor.

Informaţii suplimentare privind criteriile de recrutare și conţinutul dosarului de candidat se pot obţine la centrele militare județene.

 

Tot pe 7 septembrie, Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș organizează examen de admitere pentru locurile cu taxă rămase neocupate în sesiunea iulie 2018. Înscrierea candidaților la concurs se va face exclusiv online, în perioada 3 – 5 septembrie 2018, iar metodologia de admitere va fi identică cu cea din sesiunea anterioară, anunță UMF Tg. Mureș.

Astfel, la Facultatea de Medicină sunt disponibile 11 locuri cu taxă la programul de studiu Educație fizică și sportivă. Taxa de școlarizare este 4.000 lei.

La Facultatea de Farmacie sunt disponibile 73 locuri cu taxă la programul de studiu Farmacie, limba română și limba maghiară, cu clasificare în ordine descrescătoare a mediei de admitere. Taxa de școlarizare este 8.000 lei.

Tot la Facultatea de Farmacie, candidații au la dispoziție 14 locuri cu taxă la programul de studiu Cosmetică medicală. Tehnologia produsului cosmetic. Taxa de școlarizare este 4.000 lei.

În ceea ce privește locurile cu taxă de școlarizare de 5.000 euro, la Facultatea de Medicină, candidații au la dispoziție 10 locuri la linia engleză și 20 de locuri la linia maghiară.

La Facultatea de Medicină Dentară sunt disponibile 5 locuri la linia română și 5 locuri la linia maghiară.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*