REZULTATE ADMITERE MEDICINA: 24 de olimpici au preferat UMF „Carol Davila”

28 iulie 2017 | 1 comentariu |

Unul dintre ei a optat pentru Farmacie, iar toti ceilalti 23, pentru Medicina generala, unde anul acesta s-a inregistrat si cea mai mare concurenta.

 

UMF „Carol Davila” Bucuresti a afisat rezultatele finale la concursul de admitere organizat in sesiunea iulie 2017. Pe cele 1.000 de locuri bugetate oferite de universitatea bucuresteana au fost aproape 3.000 de candidati, iar cea mai mare concurenta s-a inregistrat, anul acesta, la Medicina generala, unde pentru cele 520 de locuri bugetate s-au „batut” 1.811 de tineri care-si doresc sa devina medici.

La Medicina dentara au fost 547 de candidati pe 155 locuri la buget, la Farmacie s-au intrecut 207 concurenti pe 155 de locuri, iar pentru FMAM, pentru unul dintre cele 170 de locuri subventionate de stat au concurat 431 de candidati.

UMF „Carol Davila” are incluse in planul de scolarizare pentru anul universitar 2017/2018 si 30 de locuri pentru Institutul Medico-Militar. Astfel, pentru domeniul Medicina au fost 22 de locuri destinate Ministerului Apararii Nationale si 5 locuri pentru Ministerul Afacerilor Interne, pentru Medicina dentara a fost un singur loc pentru MapN, iar la Farmacie, 2 locuri pentru MapN, toate bugetate.

Pentru concurentii ale caror medii de admitere nu au permis accederea la studiile universitare de licenta pe locurile finantate de la bugetul de stat, UMF „Carol Davila” a avut la dispozitie alte 440 de locuri, cu taxa.

 

Anul acesta, 24 dintre viitorii medicinisti bucuresteni sunt premianti ai olimpiadelor nationale si internationale la discipline precum biologie, fizica sau chimie. Ei s-au inscris la UMF „Carol Davila”, iar acceptarea acestora in Universitate s-a facut fara examen de admitere, conform normelor Ministerului Educatiei si Cercetarii. Doar unul dintre ei a optat pentru facultatea de Farmacie, in timp ce toti ceilalti 23 de olimpici si-au dorit sa studieze Medicina.

Asa cum a remarcat si rectorul Universitatii, acad. prof. dr. Ioanel Sinescu, anul acesta cea mai solicitata a fost Medicina”, dar din pacate „Cam o treime pleaca insa in strainatate dupa terminarea facultatii, iar pentru sistemul sanitar romanesc este o piedrere foarte mare, mai ales ca, de obicei, pleaca cei mai buni absolventi.

 

Alexandra Iuliana Dinu

Pentru domeniul Medicina generala, mediile concurentilor s-au situat intre 9.70 si 7.70, in conditiile unei concurente de peste 3,64 candiati pe loc. Cel mai mare punctaj l-a avut buzoianca Alexandra-Iuliana Dinu, absolventa a Colegiului B. P. Hasdeu, care a fost admisa cu media 9,81 (ea fiind notata cu 97 de puncte din 100 posibile – cel mai mare punctaj dupa olimpici).

Cea mai mare medie de admitere s-au obtinut insa la Farmacieunde Denisa Elena Popa a fost admisa cu media 9,93, iar patru candidati au obtinut la examen 100 de puncte din 100 posibile, in timp ce ultima medie a fost 6.30, desi concurenta a fost mai mica, de numai 1,33 candidati pe un loc.

La Medicina dentara, desi nu a fost niciun olimpic, mediile de admitere s-au situat intre 9.90 – obtinuta de Gabriel Kapil Aggaewal si 7.80, in conditiile unei concurente de 3,52 candati pe un loc.

 

Acad. Ioanel Sinescu

Pe langa regretul ca cei mai buni dintre absolventi parasesc tara, rectorul UMF remarca si o revenire a interesului pentru medicina in general si pentru UMF „Carol Davila” in special. Dr. Ioanel Sinescu reaminteste ca dupa 1989 interesul absolventilor de liceu s-a indreptat in special catre studii economice sau drept, dar recunoaste ca in ultimii ani asistam la o repozitionare a optiunilor si, in ceea ce priveste admiterea la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, se observa un interes din ce in ce mai crescut. „Acest fapt demonstreaza inca o data ca scoala de medicina romaneasca ramane in registrul competitiei si al valorilor academice, atat prin dorinta tinerilor candidati de a accede in universul cercetarii stiintifice medicale, cat si prin reputatia pe care, de-a lungul istoriei sale, aceasta Universitate si-a creat-o si pozitionandu-se pe harta Universitatilor de profil ale lumii”, a subliniat academicianul Ioanel Sinescu, intr-un comunicat remis de Universitate.

Rezultatele obtinute la concursul de admitere din acest an confirma cele spuse de rectorul Sinescu.

*Listele cu rezultatele finale la toate domeniile UMF Davila pot fi consultate AICI

 Comentarii (1)

  1. Tanta Orasanu spune:

    BRAVO…..

Adaugati un comentariu


 

*