REZIDENTIAT 2016: Incep inscrierile pentru examenul din 20 noiembrie

14 octombrie 2016 | 0 comentarii |

Ministerul Sanatatii a publicat metodologia examenului din acest an, iar pe site-ul oficial dedicat rezidentiatului pot fi gasite si listele cu locuri si posturi disponibile, precum si bibliografiile pentru concurs.

 

rezidentiatIncepand de astazi, absolventii facultatilor de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara isi pot depune dosarele pentru inscrierea la examenul de rezidentiat din acest an, care va avea loc pe 20 noiembrie. Viitorii medici specialisti au la dispozitie doua saptamani pentru a se inscrie la exemen, termenul limita pentru depunerea dosarelor fiind data de 28 octombrie. Conform metodologiei, publicate tot astazi, pe site-ul dedicat rezidentiatului, inscrierile se fac la sediile directiilor de sanatate publica sau prin ministerele cu retea sanitara proprie, dosarele putand fi depuse de luni pana joi, intre orele 9.00 si 15.00, precum si vinerea, intre orele 9.00 si 14.00. In functie de afluxul de candidati, directiile de sanatate publica si ministerele cu retea sanitara proprie trebuie sa isi adapteze, in aceasta perioada, numarul punctelor de depunere a dosarelor.

Intre timp, Ministerul Sanatatii a publicat si lista locurilor si posturilor scoase la concurs, precum si bibliografia pentru fiecare categorie de candidati. Daca pentreu Medicina Dentara si Farmacie, tematica si bibliografia au ramas aceleasi ca si anul trecut, in cazul Medicinei Generale, acestea s-au modificat.

 

examen asistenteMetodologia publicata astazi presupune subiecte unice a nivel national si clasificarea unica pe loc si post la nivel national, pornind de la principiul unui examen cu clasificare nationala, care sa raspunda nevoilor sistemului de sanatate de acoperire cu personal medical inalt calificat.

Cele mai multe locuri scoase la concurs sunt, ca de obicei, la Medicina Generala, unde candidatii vor concura pentru 3.014 locuri. Cele mai multe dintre acestea, 807 sunt in centrul  universitar Bucuresti, aici urmand a fi tototdata si cea mai mare concurenta. Pentru centrul universitar Cluj-Napoca sunt scoase la concurs 445 de locuri, pentru Timisoara 440, iar pentru Iasi 386, in restul centrelor, numarul locurilor fiind mai mic de 100.

Pentru Medicina Dentara sunt scoase la concurs 240 de locuri, cele mai multe, din ele, 49, fiind la Iasi, in timp ce la Bucuresti si Cluj sunt cate 40 de locuri, iar la Timisoara 35. La Craiova sunt disponibile 31 de locuri, la Sibiu si Targu-Mures cate 18, iar la Oradea 9.

Pentru Farmacie, anul acesta vor fi disponibile la rezidentiat 126 de locuri, dintre care 35 in Bucuresti, 32 la Iasi, 19 la Cluj, 11 la Craiova, cate 9 la Constanta si Timisoara, 7 la Targu-Mures si 4 la Oradea.

 

medic rezidentPentru absolventii de Medicina Generala, anul acesta vor fi introduse, in premiera, cateva specialitati noi, mai precis cardiologie pediatrica, gastro-enterologie pediatrica, nefrologie pediatrica, onco-hematologie pediatrica, pneumologie pediatrica şi microbiologie clinica.

Concursul se va desfasura sub forma de test-grila cu 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare in care se organizeaza concursul, pe o durata de 4 ore.

Listele cu candidatii admisi in concurs, pe centre universitare si domenii, se afiseaza pe site-ul rezidentiat.ms.ro la data de 7 noiembrie. In situatia in care un candidat constata o eroare materiala in liste, trebuie sa sesizeze acest lucru pana cel tarziu la data de 11 noiembrie, la ora 12.00, directiei de sanatate publica, respectiv ministerului cu retea sanitara proprie unde a depus dosarul de concurs, pentru a se opera coretia necesara.

 La data de 16 noiembrie, candidatii pot afla sala si ora inceperii probei de concurs, vizitand paginile de internet ale universitatilor de medicina si farmacie sau site-ul mai-sus amintit. In ziua concursului, candidatii pot intra in sala in care au fost repartizati incepand cu ora 8.30. La intrare, acestia se legitimeaza in fata sefului de sala cu cartea de identitate sau pasaportul, documente ce trebuie sa fie in termen de valabilitate, altfel risca sa nu fie primiti in sala de concurs.

 


Adaugati un comentariu


 

*