Terapie prin arte vizuale la Galeriile de Arta din Buzau

14 octombrie 2016 | 0 comentarii |

Astazi are loc o editie jubiliara a Bienalei Internationale de Arta Ion Andreescu, in cadrul careia vor fi expuse 350 de lucrari.

 

expozitieUniunea Artistilor Plastici din Buzau deschide, astazi, cea de-a zecea editie a Bienalei Internationale de Arta „Ion Andreescu”, un eveniment marcant, de prim ordin al vietii artistice locale si, totodata,  cel mai longeviv, atractiv si prestigios dintre manifestarile de acest gen care au loc in tara, cu exceptia Capitalei.

Editia de anul acesta va fi una jubiliara, iar vernisajul va avea loc astazi, cu incepere de la ora 14.00, la Galeriile de Arta, in prezenta artistilor concurenti, oficialitatilor locale, a unor personalitati ale artei contemporane si a reprezentantilor conducerii UAP Bucuresti.

Evenimentul poarta numele celebrului pictor roman Ion Andreescu, in amintirea perioadei in care artistul a profesat la Buzau, in 1872, ca profesor la catedra de desen liniar si caligrafie a Seminarului Episcopal din Buzau, inainte de a cunoaste celebritatea ca membru al Scolii de la Barbizon.

 

expozitie2La aceasta editie participa, in concurs, aproximativ 350 de lucrari de pictura, sculptura, grafica si arta decorativa, provenind din 36 de judete ale Romaniei, dar si din strainatate. Prezenta internationala a fost asigurata de lucrari ale unor artisti din Canada, America, China, Vietnam, Germania, Ungaria si Republica Moldova.

Cu ocazia vernisajului vor fi desemnati si castigatorii acestei editii a bienalei, iar ca un element de noutate, organizatorii au decis ca anul acesta sa acorde un premiu special in memoria regretatului critic Corneliu Antim, personalitate a artei plastice romanesti si presedinte in juriul editiilor precedente, care a incetat din viata in acest an, la Buzau.

Evenimentul cultural, la care sunt invitati toti buzoienii iubitori de arta si de frumos, pentru a-si bucura ochiul si sufletul, beneficiind de o cura sanatoasa de terapie prin arta, se bucura de sprijinul Consiliului Judetean si al Primariei Buzau.

 


Categorii: Actual, Mind & Spirit

Adaugati un comentariu


 

*