REZIDENTIAT 2016: Au inceput inscrierile pentru sesiunea extraordinara din mai

Examenul va avea loc pe 22 mai, in Centrul Universitar Targu Mures, iar la concurs vor fi scoase locurile care au ramas neocupate in sesiunea din noiembrie, anul trecut.

 

rezidentiatS-a dat startul inscrierilor pentru sesiunea extraordinara din acest an a examenului de Rezidentiat, care va avea loc pe 22 mai, la Targu Mures. Perioada de inscriere este intre 11 si 23 aprilie, iar bibliografia de pe care trebuie sa se pregateasca viitorii candidati este aceeasi cu cea care a fost valabila si pana acum, urmand ca incepand cu sesiunea din noiembrie a acestui an, sa se treaca la o noua bibliografie, apreciata de studenti mai completa si mai usor acesibila.

Sesiunea extraordinara din mai se adreseaza in mod special absolventilor care au promovat examenul de rezidentiat in noiembrie 2015, insa nu au mai prins locuri si posturi, in aceasta situatie aflandu-se cu precadere candidatii care au dat examenul in Centrul Universitar Bucuresti. Pentru ca suplimentarea locurilor in acest centru nu a fost posibila si nici repartizatrea fara exeamen pe locurile ramase neocupate in celelalte centre universitare, absolventii facultatilor de Medicina sunt nevoiti sa sustina un nou examen de rezidentiat, programat sub forma unei sesiuni extraordinare, in mai 2016.

 

examenrezidentiatPentru aceasta sesiune sunt disponibile 146 de locuri si 74 de posturi repartizate in mai multe centre universitare din tara, cu exceptiua Bucurestiului unde toate locurile si posturile au fost ocupate in urma examenului din noiembrie 2015. Printre specializarile medicale cu cele mai multe locuri disponibile se numara Medicina de Urgenta cu 50 de locuri, Chirurgia Generala – 13 locuri, Sanatate publica si management – 12 locuri si Medicina de familie – 10 locuri. Cele 50 de locuri alocate Medicinei de Urgenta sunt repartizate dupa cum urmeaza: 20 de locuri la Targu Mures, 15 la Timisoara, 6 la Craiova si cate trei locuri la Arad, Brasov si Cluj-Napoca.

Lista completa a locurilor si repartitia acestora poate fi consultata aici.

In ceea ce priveste posturile scoase la concurs,  12 dintre ele sunt pentru specializarea Epidemiologie, 13 pentru Medicina de Familie, 8 pentru Neonatologie, 6 pentru Igiena si 4 pentru Pediatrie.

Detalii despre posturile disponibile si repartitia lor pe centre universitare pot fi gasite aici.

 


Adaugati un comentariu


 

*