REZIDENTIAT 2016: S-au anuntat data si locul sesiunii extraordinare

UMF Targu Mures a anuntat ca in urma discutiilor cu ministrul Sanatatii a fost desemnata pentru a organiza, in luna mai, examenul pentru locurile ramase neocupate in sesiunea din noiembrie 2015, dupa aceeasi tematica din toamna anului trecut. 

 

examenrezidentiatUniversitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Targu Mures a anuntat astazi, pe site-ul propriu, ca  va fi singurul centru universitar din tara in care se va sustine, in aceasta primavara, sesiunea extraordinara de examen de rezidentiat, pentru ocuparea locurilor ramase vacante dupa sesiunea din noiembrie 2015. Decizia a fost luata in urma discutiilor purtate de conducerea universitatii cu ministrul Patriciu Achimas Cadariu, care la finele saptamanii trecute a participat la cea de-a doua dezbatere organizata de Ministerul Sanatatii, cu sprijinul UMF Targu Mures, pe marginea lansarii Programului Mama si Copilul.

Ministerul Sanatatii organizeaza, la data de 22 mai 2016, concursul de intrare in rezidentiat in domeniul medicina, pentru locurile neocupate in sesiunea 15 noiembrie 2015. Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures a fost desemnata ca fiind singurul centru universitar care va organiza la nivel national acest concurs, care se va desfasura dupa tematica celui din sesiunea noiembrie 2015”, a transmis UMF Targu Mures.

 

examen rezidentiUMFDavilaMinistrul Patriciu Achimas Cadariu a precizat ca s-a luat decizia ca tematica sa fie tot cea veche pentru a nu le crea greutati inutile absolventilor care s-au pregatit pentru examenul din noiembrie dupa vechea tematica. „In acest an, vom avea doua sesiuni. Prima se va datora faptului ca au ramas locuri neocupate la Rezidentiatul de anul trecut si cred ca venim in sprijinul absolventilor din anii precedenti ca sa nu fie obligati sa invete o noua tematica, cum va fi cea din toamna. Universitatea din Mures a fost extrem de generoasa in aceasta oferta si ii multumesc”, a declarat Patriciu Achimas-Cadariu, citat de Agerpres.

Astfel, examenul din mai va fi, practic, ultimul sustinut dupa vechea bibliografie si este de asteptat ca cei care il vor sustine sa nu aiba dificultati in a-l promova, avand in vedere ca este vorba de candidati care au obtinut punctaj de trecere in sesiunea din toamna, insa nu au mai prins locuri, pentru ca numarul acestora a fost mai mic decat cel al absolventilor care au promovat.

 

UMF Targu Mures

UMF Targu Mures

Cei mai multi absolventi care vor sustine examenul din mai provin din randul celor care au candidat pentru un loc in Centrul Universitar Bucuresti, acolo unde numarul celor care au obtinut punctaj de promovare a depasit cu mai mult de 150 numarul locurilor disponibile scoase la concurs. Cei in cauza s-au considersat nederptatiti si au solicitat Ministerului Sanatatii fie suplimentarea locurilor in Centrul Universitar Bucuresti, fie sa fie redistribuiti fara examen pe locurile ramase vacante in celelalalte cente universitare, avand in vedere ca sustinusera deja concursul si obtinusera punctaj de promovare.

Pentru niciuna dintre cele doua variante nu exista insa acoperire legala, singura solutie fiind sustinerea unui nou examen, pe aceeasi tematica, pentru ocuparea locurilor ramase vacante in celelalte centre univesitare. Modificarea prevederilor legislative, astfel incat variantele solicitate de absolventi sa poat fi puse in aplicare, este un proces anevoios, asa ca s-a luat decizia organizarii acestei sesiuni extraordinare, iar zilele acestea s-a anuntat oficial ca examenul va avea loc pe 22 mai, in Centrul Universitar Targu Mures.

 


Adaugati un comentariu


 

*