REZIDENTIAT 2016: Sesiune extraordinara, in primavara

4 februarie 2016 | 0 comentarii |

Ministerul Sanatatii anunta  ca va organiza o sesiune extraordinara a concursului de rezidentiat, pentru ocuparea locurilor ramase vacante dupa examenul din noiembrie 2015 si face precizari privind rezidentiatul din toamna anului 2016 .

 

examen-rezidentiatMinisterul Sanatatii (MS) anunta ca, in primavara acestui an se va organiza o sesiune extraordinara a examenului de rezidentiat, astfel incat locurile ramase vacante in urma examenului din noiembrie 2015 sa poata fi ocupate. Decizia a fost luata „din dorinta de a identifica modalitati si solutii pentru asigurarea locurilor de specializare de care sa beneficieze un numar cat mai mare de absolventi ai universitatilor de medicina”, iar in acest scop au fost organizate consultari cu reprezentantii federatiilor studentesti, cu cei ai absolventilor din anii precedenti precum si cu reprezentantii universitatilor de medicina din intreaga tara.

In urma acestor consultari, reprezentantii Ministerului Sanatatii au decis ca solutia optima consta in organizarea unei sesiuni extraordinare a examenului de rezindentiat, in primavara anului 2016, pentru locurile ramase vacante in  tara. Aceasta sesiune va fi organizata la nivel national si va include subiecte unice de examen, in baza bibliografiei utilizate pentru sesiunea din toamna anului trecut”, se mentioneaza intr-un comunicat remis de Biroul de Presa al MS.

Ministerul Sanatatii va anunta in scurt timp data si modul de organizare a acestei sesiuni extraordinare, se mai arata in comunicat.

 

medici rezidentiat-2015In acelasi document, Ministerul Sanatatii face precizari si cu privire la bibliografia pe baza careia se va sustine examenul de rezidentiat din toamna acestui an, lamurind astfel confuzia care a generat, in ultimele zile, reactii de protest din partea studentilor. In randul acestora s-a creat confuzie din cauza unor declaratii ale conducerii UMF Timisoara care au considerat nepotrivita schimbarea bibliografiei, anuntata in 8 ianuarie, doar pentru specializarile de la Medicina, cata vreme nu s-au schimbat si cele pentru Medicina dentara si Farmacie.

Studentii i-au adresat ministrului Patriciu Achimas-Cadariu o scrisoare deschisa, prin intermediul careia i-au solicitat lamuriri privind zvonul unei eventuale reveniri la vechea bibliografie, considerata greoaie si perimata. Studentii au cerut ca bibliografia anuntata de MS in 8 ianuarie 2016 sa ramana valabila, intrucat aceasta este mult superioara calitativ celei de pe care erau nevoiti sa invete pana acum.

 

examen rezidentiatReferitor la acest subiect, Ministerul Sanatatii spune ca tot in urma consultarilor desfasurate in ultima perioada, a decis ca „organizarea  sesiunii examenului de rezidentiat din toamna anului 2016 sa se desfasoare, de asemenea, la nivel national si bazat pe subiecte unice. Bibiliografia  utilizata  pentru aceasta sesiune de examene va fi alcatuita din  <Compendiul de specialitati medico-chirurgicale>, elaborat de un colectiv multidisciplinar format din cadre didactice de la toate universitatile de medicina si farmacie, sub coordonarea prof. dr. Victor Stoica si prof. dr. Viorel Scripcaru”, se mentioneaza in comunicatul MS.

In ceea ce priveste Metodologia  examenului de rezidentiat, sesiunea 2016, ministerul anunta ca aceasta va fi elaborata si anuntata numai dupa ce vor avea loc noi consultari cu federatiile studentesti de profil.

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*