REZIDENTIAT 2016: Examenul de admitere are loc pe 20 noiembrie

12 septembrie 2016 | 0 comentarii |

Inscrierile pentru examenul din acest an incep de la jumatatea lunii viitoare, iar pana atunci se va afisa si lista tuturor locurilor si  posturilor disponibile.

 

examen-rezidentiatMinisterul Sanatatii a organizat, la finele saptamanii trecute, o intalnire cu reprezentantii Universitatilor de Medicina si Farmacie din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara, la sediul institutiei. Tema discutiilor s-a concentrat pe examenul de rezidentiat din acest an. Au fost fixate, cu aceasta ocazie, data sustinerii examenului si perioada in care vor avea loc inscrierile, fiind puse la punct, totodata, o serie de alte probleme organizatorice.

S-a decis astfel ca data de sustinere a examenului de rezidentiat din aceasta toamna sa fie fixata pe 20 noiembrie, chiar daca, potrivit unui anunt anterior de pe site-ul oficial al concursurilor nationale de rezidentiat era anuntata posibilitatea ca, in functie de data la care vor fi fixate alegerile parlamentare, concursul sa fie amanat cu o saptamana, adica pe 27 noiembrie. Pentru ca alegerile parlamentare au fost fixate, insa, pe 11 decembrie, 20 noiembrie ramane data la acre absolventii facultatilor de medicina vor sustine examenul de intrare in rezidentiat.

 

medici rezidentiat-2015Peste o luna si cateva zile va incepe si perioada de inscriere pentru rezidentiat, absolventii de medicina avand la dispozitie doua saptamani pentru a se decide si pentru a-si pregati dosarele. Astfel, inscrierile vor incepe in data de 14 octombrie, iar ultima zi in care se vor putea depune dosarele este 28 octombrie. In aceasta perioada, candidatii se pot inscrie pentru concurs la sediile directiilor judetene de sanatate publica si a municipiului Bucuresti.

Potrivit unui comunicat remis in urma intalnirii de la Ministerul Sanatatii, metodologia de examen va presupune subiecte unice la nivel national si clasificare unica pe loc si post la nivel national, pornind de la principiul unui examen cu clasificare nationala, care sa raspunda nevoilor sistemului de sanatate de acoperire cu personal medical inalt calificat si pentru a nu se mai crea disfunctionalitatile care au dat anul trecut mari batai de cap atat tinerilor medici cat si autoritatilor.

 

 rezidentiatAnul acesta vor fi introduse, in premiera, cateva specialitati noi, respectiv, cardiologie pediatrica, gastroenterologie pediatrica, nefrologie pediatrica, oncohematologie pediatrica, pneumologie pediatrica si microbiologie clinica.

Important de retinut pentru viitorii candidati este faptul ca, in timp ce pentru domeniile Medicina Dentara si pentru Farmacie tematica si bibliografia sunt identice cu cele din sesiunea de anul trecut a examenului, pentru Medicina Generala, tematica si bibliografia sunt modificate, deci se impune mai multa atentie la studierea acestora.

Deocamdata, acestea sunt primele noutati despre sesiunea din acest an a concursului de rezidentiat, lista locurilor si posturilor disponibile urmand a fi publicata pe site-ul oficial pana la data de 14 octombrie, atunci cand sunt programate sa inceapa inscrierile.

 


Adaugati un comentariu


 

*