Consilierul judetean Adrian Zoican, la carma Filialei locale a PNL Buzau

12 septembrie 2016 | 0 comentarii |

Medicul este convins ca politica locala „poate fi resuscitata” si crede ca „stand cu totii deoparte, nu vom avea niciodata un sistem de sanatate mai performant si nici o viata mai buna, in general”.

 

Adrian Zoican si Cristinel Romanescu

Adrian Zoican si Cristinel Romanescu

Medicul buzoian Adrian Zoican, seful Unitatii de Primire Urgente a Spitalului Judetean Buzau, a fost ales, in sedinta Comitetului Executiv al Partidului National Liberal, presedinte al Filalei Municipale Buzau a formatiunii politice din care face parte. La propunerea presedintelui Cristinel Romanescu, medicul ocupa, incepand de joi seara, functia ramasa libera dupa retragerea fostului presedinte, Constantin Ionescu, care a candidat independent la alegerile locale municipale.

Dr. Adrian Zoican a „cochetat” cu politica imediat dupa ’90, cand s-a aflat in fruntea tineretului democrat, dar dupa aceea s-a dedicat studiului si formarii profesionae. Ajuns la un statut profesional apreciabil, de anul acesta a decis sa se implice din nou si in politica, pe considerentul ca „trebuie sa avem un cuvant de spus si noi, cei tineri, pentru a putea schimba ceva in politica romaneasca, in special la nivel de mentalitate. Iubesc acest oras si oamenii lui, imi iubesc profesia si colegii si cred ca meritam cu totii sa ne fie bine”, a declarat dr. Zoican pentru Sanatatea Buzoiana.ro.  Ales consilier judetean in mandatul 2016-2020, el nu este singurul medic reprezentativ in politica locala, dar este cel mai tanar, singurul liberal si singurul la primul mandat. Medicii Karmencita Pricop (PSD), Victor Ionita (PSD) si Eugen Ranja au state vechi si chiar au reusit sa-si puna amprenta pe anumite decizii la nivel local.

Acum, ca i s-a incredintat si cea mai mare filiala a PNL Buzau, spune ca este onorat si spera ca va „confirma increderea cu care am fost creditat, atat de colegii de partid cat mai ales de buzoieni”.

 

Dr. Zoican - curs avansat de resuscitare

Dr. Zoican – curs avansat de resuscitare

Dr. Adrian Zoican este seful sectiei UPU-SMURD a Spitalului Judetean de Urgenta, unde isi petrece mai mult de jumatate din fiecare zi si face garzi si de doua ori pe saptamana. Spune ca isi iubeste profesia, isi iubeste pacientii si este fericit cand salveaza o viata. La fel de mult spune ca iubeste Buzaul, unde se incapataneaza sa creada ca „se poate face medicina de performanta, chiar daca se spune ca suntem in provincie”. Tocmai de aceea a ales sa profeseze aici, nu a optat pentru un post intr-un centru universitar si mai ales nu a preferat sa plece in strainatate. Considera ca acum, cat inca este tanar, este „dator sa-mi folosesc energia si priceperea pentru a da ceva inapoi societatii, chiar daca asta inseamna sa-mi vad copiii mai mult in somn sau, uneori, odata la cateva zile. Eu cred ca vor veni si vremuri mai bune”, spune medicul buzoian. Este, de altfel, singurul specialist in medicina de urgenta din Buzau, unde din 171 de posturi, intre care 11 de medici urgentisti, sunt  ocupate doar 71, respectiv, 1 medic urgentist, 3 medici de medicina generala sau de familie cu competenta in medicina de urgenta, 2 medici cu jumatate de norma si trei rezidenti si 62 de asistente medicale. Pe langa sefia sectiei, coordoneaza si echipa de prelevare de organe si transplant de la nivelul unitatii medicale.

Convingerea sa este ca „daca toti stam deoparte si ne vedem doar de profesie, fara a ne implica fie politic, fie sindical, fie in anumite organizatii profesionale, lasandu-i pe cei care fie nu se pricep, fie au alte interese sa decida in locul nostru, nu vom avea niciodata un sistem medical performant si nici o viata mai buna, in general”.

Mai in gluma, mai in serios, medicul Adrian Zoican este convins ca va putea, cu sprijinul colegilor, sa demonstreze ca si formatiunea politica incredintata acum „poate fi resuscitata”, facand „o politica sanatoasa, sincera, onesta, in sprijinul celor care ti-au dat votul”.

 


Categorii: Actual, Comunitate, Medici

Adaugati un comentariu


 

*