REZIDENTIAT 2015: Examenul are loc la jumatatea lunii noiembrie

7 septembrie 2015 | 0 comentarii |

 Tematica ramane aceeasi ca cea de anul trecut, insa au aparut cateva noutati in ceea ce priveste realizarea modulelor de pregatire.

 

examen-rezidentiatMinisterul Sanatatii a anuntat ca anul acesta, concursul de intrare in rezidentiat se va desfasura duminica, 15 noiembrie, urmand sa aiba loc in centrele universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

In ceea ce poriveste tematica si bibliografia pentru concursul de la jumatatea lunii noiembrie, acestea au ramas neschimbate fata de examenul de anul trecut, putand fi consultate atat pe site-ul oficial rezidentiat.ms.ro, cat si pe site-urile universitatilor de medicina si farmacie din tara. Specializarile pentru care se va da concurs de intrare in rezidentiat sunt ca si pana acum, Medicina, Farmacie si Medicina dentara.

Daca tematica si biblografia au ramas aceleasi ca si la examenele precedente, anul acesta au fost aduse unele modificari in ceea ce priveste realizarea modulelor de pregatire, modificari ce au intrat in vigoare odata cu publicarea lor in Monitorul Oficial.

 

examen rezidentiUMFDavilaConform acestor modificari, cu 30 de zile inainte de inceperea modulului de pregatire, rezidentii si specialistii trebuie sa depuna o cerere de efectuare a pregatirii la spitalul vizat.

Unitatea sanitara vizata va centraliza cererile de efectuare a pregatirii, pe care le va transmite saptamanal Directiei de Sanatate Publica judeteana, insotite de o copie a primei pagini din carnetul de rezident.

In cadrul directiilor de sanatate publica din fiecare judet se vor prelucra solicitarile rezidentilor si se vor intocmi doua adrese de repartitie care vor fi trimise catre unitatea sanitara acreditata vizata, care a transmis cererea, si catre unitatea cu care a fost incheiat contractul de munca de rezident.

 

farmacisti rezidentiRepartizarea rezidentilor pentru efectuarea modulului in unitatea sanitara acreditata vizata se va face pe baza acordului de primire al sefului de sectie din spitalul respectiv. Cu cinci zile inainte de inceperea pregatirii, Directia de Danatate Publica va transmite unitatilor sanitare de la care au venit solicitarile, adresele de repartitie.

La primirea adreselor de repartitie, unitatea sanitara acreditata va elibera pentru medicii rezidenti adresele de repartitie, pe care acestia trebuie sa le depuna la sectia clinica acreditata unde se desfasoara modulul si, dupa caz, la unitatea angajatoare, cu care a fost incheiat contracutl de munca.

Validarea stagiilor efectuate pe parcursul fiecarui an de rezidentiat va fi efectuata de structura abilitata din cadrul directiei de sanatate publica judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti.

 


Adaugati un comentariu


 

*