„Cutia cea mică” a Salvații Copiii strânge bani pentru dotarea maternităților, la UNTOLD

9 august 2024 | 0 comentarii |

 Organizația Salvați Copiii își propune ca anul acesta să sprijine peste 45 de unități medicale, cu 250 de echipamente performante, continuând lupta pentru reducerea mortalității infantile în România, la care în ultimii 14 ani a contribuit cu echipamente medicale în valoare de 11 milioane de euro.

 

Organizația Salvați Copiii România participă anul acesta la festivalul UNTOLD și aduce în atenția publicului „Camera cea mai mică” – o inițiativă vitală pentru supraviețuirea copiilor născuți prematur, transmite organizația printr-un comunicat, invitându-i pe participanții la festival să descopere, în perioada 8-11 august, „importanța crucială a unui incubator în salvarea vieților celor mai vulnerabili nou-născuți”.

Camera cea mai micăilustrează importanța lucrurilor aparent mici, care au însă o importană majoră, transmit reprezentanții Salvați Copiii. „Pentru copiii născuți prematur, incubatorul de doar 0,2 metri pătrați reprezintă întreaga lor lume – o cameră pe care părinții nu o pot amenaja singuri, dar care este crucială pentru supraviețuirea zilnică a micuților. Pentru a evidenția acest concept, incubatorul a fost transformat într-o cameră de copil în miniatură, complet mobilată și decorată”, este descrierea sugestivă a „micuței camere” de care au nevoie, pentru a supraviețui, bebelușii născuți prematur sau cu probleme de sănătate.

 

În contextul în care România se confruntă în continuare cu o rată îngrijorătoare a mortalității infantile, situându-se pe primul loc în Uniunea Europeană cu 5,7 decese la 1.000 de copii născuți vii în 2022.

Camera cea mai mică este o metaforă puternică pentru lupta pe care o ducem pentru viața fiecărui copil născut prematur. Miniaturile de instrumente muzicale pe care le-am creat simbolizează fragilitatea acestor mici luptători, dar și puterea incredibilă a muzicii de a uni și inspira. În ultimii ani, am reușit să reducem semnificativ rata mortalității infantile în România, dar încă avem mult de muncă. Rămânem, din păcate, pe primul loc în Europa la acest capitol. Știm cu toții că muzica unește suflete, iar ceea ce ne dorim este să arătăm că, la fel de bine, poate și să salveze vieți. Prin această inițiativă, transformăm puterea muzicii și a solidarității în sprijin concret pentru cei mai vulnerabili dintre nou-născuți a explicat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al Organizației Salvați Copiii.

 

La standul Salvați Copiii din incinta festivalului, vizitatorii vor putea admira o ediție limitată de miniaturi de instrumente muzicale și vor putea afla mai multe despre nevoile copiilor născuți prematur, iar prin prin donații directe, vor putea să se implice în salvarea nou-născuților, contribuind la dotarea maternităților din România.

În ultimii 14 ani, Organizația Salvați Copiii a dotat peste 126 de spitale din România, cu mai mult de 1.700 de echipamente medicale esențiale, în care s-au investit peste 11 milioane de euro. Aceste eforturi au contribuit semnificativ la îmbunătățirea sănătății a peste 200.000 de copii în secțiile de neonatologie, terapie intensivă neonatală, pediatrie și obstetrică-ginecologie din întreaga țară.

În 2024, Salvați Copiii își propune să sprijine peste 45 de unități medicale care au solicitat ajutor pentru programe de dotare și reabilitare. Este nevoie de peste 250 de echipamente medicale performante, inclusiv incubatoare, mese de reanimare, ecografe și aparate de ventilație. Pentru a realiza acest obiectiv ambițios, organizația are nevoie de sprijinul continuu al donatorilor și partenerilor săi.

 

Salvați Copiii România construiește, de 34 de ani, programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. În cele peste trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului.

Totodată, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg. În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizație independentă din lume care promovează drepturile copilului și care cuprinde 30 de membri și desfășoară programe în peste 120 de țări, VIZIUNEA asociației fiind o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obține progrese importante privind modul în care copiii sunt tratați și producerea schimbărilor imediate și de durată în viața acestora.

Peste 3.700.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*