Gandirea sanatoasa, cheia sanatatii unei comunitati

12 aprilie 2016 | 0 comentarii |

O gandire sanatoasa duce la politici sanatoase, iar aplicarea unor politici sanatoase in administratie face ca sanatatea socio-economica a oricarei comunitati sa fie posibila – concluzia intalnirii dintre reprezentantii Consiliului Judetean Buzau si ai Consiliului Judetean al Elevilor.

 

elevi -Consiliu Judetean BuzauUn grup de tineri frumosi, intelgenti si dornici de implicare in schimbarea comunitatii s-au intalnit, astazi, cu cativa dintre cei care reprezinta, la ora actuala, administratia judetului.

Reprezentanti ai Consiliul Judetean al Elevilor, in frunte cu presedintele acestui for reprezentativ al tinerilor buzoieni, Alexandru Dobre, au vrut sa inteleaga mai bine cum functioneaza administratia publica locala, ce inseamna conislier judetean, care sunt atributiile unui ales local, ce loc ocupa voluntariatul in preocuparile lor si cum sunt sprijinte astfel de initiative din partea societatii civile si mai ales care sunt parghiile prin care acestia pot influenta „sanatatea” sociala, economica si administrativa a unei comunitati. Pentru a afla raspunsuri, tinerii le-au adresat intrebari reprezentantilor Consiliului Judetean Buzau, cu care s-au intalnit si de la care au dorit sa afle cat mai multe despre implicarea lor in politicile locale.

 

Consiliul Elevilor Buzau la Consiliul JudeteanTinerii si-au xprimat convingerea ca o mai buna colaborare intre ei si mediul politic ar putea duce la schimbarile de care comunitatea romaneasca are nevoie. Pentru asta, insa, este nevoie de deschidere din partea  clasei politice, de o insanatosire a mentalitatii acesteia si a intregii comunitati, de implicare si mai ales de responsabilitate.

Repulsia care se manifesata, in ultimul timp, fata de mediul politic, nu cred ca este normala, pentru ca daca vrem sa realizam ceva, este nevoie de politic. Este insa nevoie de o alta mentalitate, de insanatosirea mediului politic si de o mai mare implicare din partea noastra, a tuturor celor care dorim sa traim intr-o comunitate bazata pe valori, respect si progres. Noi putem veni cu expertiza, iar politicul cu experienta si fondurile necesare realizarii proiectelor de care este nevoie. Incepand cu luna aprilie, Consiliul Judetean al Eleilor va avea intalniri cu elevii din toate liceele buzoiene, pentru a afla nevoile si propunerile pe care le au acestia, iar la fiecare sfarsit de luna, le vom prezenta Consiliului Judetean si speram ca impreuna sa realizam un plan prin care sa imbunatatim situatia si chiar sa rezolvam aceste probleme”, a spus Alexandru Dobre, presedintele Consiliului Judetean al Elevilor.

 

Petre Emanoil Neagu, Alexandru Dobre

Petre Emanoil Neagu, Alexandru Dobre

Impresionati de maturitatea cu care tinerii abordeaza astfel de probleme, reprezentantii Consiliului Judetean considera ca este necesara o mai buna colaborare cu tinerii, care „au o gandire sanatoasa, idei care ar putea fi extrem de eficiente in politica locala si, de ce nu, si in cea nationala”, a apreciat, la finalul intalnirii, Petre Emanoil Neagu, presedintele Consiliului Judetean Buzau.

Am avut, astazi, o dezbatere extrem de interesanta si constructiva intre consilieri judeteni si elevi din Consiliul Judetean al Elevilor. Tinerii au adresat intrebari legate de modul in care functioneaza administratia publica judeteana, ce inseamna sa fii consilier judetean, ce atributii au alesii locali. In acelasi timp, elevii au fost interesati de modul in care putem sprijini voluntariatul, actiunile civice si cum putem derula, impreuna, programe si proiecte pentru tineri. Am fost extrem de impresionat de seriozitatea si maturitatea acestor tineri din clasele a XI-a si a XII-a. A fost doar un prim pas in dezvoltarea unei relatii stranse de colaborare intre Consiliul Judetean Buzau si Consiliul Judetean al Elevilor”, a conchis Neagu.

 


Adaugati un comentariu


 

*