A fost lansat primul portal de joburi adresat personalului medical din Romania

Specialistii aflati in cautarea unui loc de munca pot gasi aici ofertele clinicilor si companiilor interesate, angajatorii avand in acelasi timp oportunitatea de a accesa CV-urile candidatilor.

 

MediciLa jumatatea acestei saptamani s-a lansat, oficial, primul site de recrutare a fortei de munca destinat exclusiv specialistilor romani din domeniul medical. Este vorba despre un instrument util, menit sa faciliteze legatura dintre companiile medicale care doresc sa angajeze personal si medicii sau asistentii medicali aflati in cautarea unui loc de munca. Portalul MEDIjobs.ro functioneaza de 8 luni, insa in acest timp a fost alcatuita o baza solida de date cu compaiile medicale din tara si CV-urile a circa 4.000 de candidati aflati in cautarea unui loc de munca in domeniul medical. Initiatorii proiectului au lansat site-ul, oficial, zilele trecute. La acest moment, aproape 300 de companii care recruteaza personal medical sunt active pe site si aproximativ 4.000 de CV-uri ale candidatilor sunt inregistrate, zilnic adaugandu-se intre 10 si 15 CV-uri noi.

Cu ocazia lansarii, Catrinel Hagivreta, fondator si manger general al proiectului, a declarat ca „In urma unui studiu pe care l-am efectuat, am constatat faptul ca doar 20 la suta din personalul medical din Romania isi cauta activ un loc de munca. Noi ne dorim sa ne conectam si cu cei 80% care nu cauta activ un nou loc de munca, insa sunt deschisi sa evalueze oportunitati de cariera care sa le ofere noi provocari”.

 

medici - pacientTotodata, unul dintre scopurile principale ale noului portal este oferirea unei oportunitati tinerilor absolventi de medicina care doresc sa profeseze in tara, inainte ca acestia, descurajati de lipsa ofertelor atractive, sa aleaga sa plece in strainatate.

Initiatorii proiectului spun ca pe piata medicala romaneasca se resimte in ultimii ani atat nevoia companiilor medicale de a se dezvolta cat si dorinta tinerilor specialisti care finalizeaza studiile, de a lucra in tara. Intre acestia si companii nu exista insa un element de legatura si astfel s-a nascut ideea infiintarii acestui portal, care va asigura intermedierea intre companiile ofertante si candidatii aflati in cautarea unui loc de munca in tara. „Misiunea MEDIjobs este sa ajute conectarea persoanei potrivite cu jobul potrivit. Gradul de relevanta inalt al candidatilor si aplicantilor la post este obiectivul nostru principal. Una dintre modalitatile prin care ne-am propus sa facem acest lucru este sa le oferim candidaţilor oportunitatea de a trage cu ochiul in cadrul companiilor, astfel incat sa ia contact cu cultura organizatiei inainte de a lua decizia de a aplica”, a mai precizat Catrinel Hagivreta.

 

medici ortopedie studentiAstfel, prin intermediul noului site, candidatii au oportunitatea sa evalueze mediul organizational din cadrul companiilor inainte de a aplica la joburile oferite de acestea. Practic, aplicantii pot vedea salile in care urmeaza sa lucreze, aparatura medicala si mai ales echipa in cadrul careia vor activa, cu ajutorul unui video-tour disponibil in cadrul platformei, inainte de a decide sa aplice pentru post.

Conform aceluiasi studiu facut de MEDIjobs, 3.500 de medici romani ies anual din sistemul medical. Din datele Colegiului Medicilor din Romania, reiese ca 5% dintre medici si pana la 10% dintre asistente emigreaza anual catre alte sisteme medicale. In total, din 2008 si pana in prezent, peste 15.000 de medici romani au plecat sa lucreze in strainatate, iar portalul lansat oficial zilele acestea se doreste a fi si unul dintre mijloacele de a stopa sau cel putin diminua acest fenomen care a fost denumit „exodul al medicilor”.

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*