A fost prins escrocul care pacalea buzoienii in numele Companiei de Apa

23 septembrie 2014 | 0 comentarii |

Acesta pretindea ca este angajat al Companiei si le cerea oamenilor bani in schimbul verificarii apometrelor. Buzoienii inselati i-au achitat sume cuprinse intre 51 si 141 de lei.

 

arestat politieIn urma cu cateva saptamani, Sanatateabuzoiana.ro a sprijinit o campanie demarata de Compania de Apa Buzau, transmitand cititorilor un avertisment referitor la persoane necunoscute care actionau in numele Companiei, batand la usile buzoienilor si pretinzandu-se angajati ai acesteia, veniti sa verifice apometrele. In perioada august-septembrie, mai multi locuitori ai municipiului s-au lasat usor pacaliti, platind diferite sume pretinse de falsii angajati, in schimbul „serviciului” prestat. La vremea respectiva, Compania de Apa a tinut sa-si avertizeze in mod repetat clientii ca este vorba despre o inselaciune, sfatuindu-i pe acestia sa nu-i primeasca in casa pe asa-zisii angajati, si mai ales sa nu le plateasca acestora nicio suma de bani, oricat de credibili ar parea acestia.

Fireste, cazul a fost adus si in atentia politistilor buzoieni, care au demarat cercetarile, pe adresa acestora sosind si mai multe plangeri facute de buzoienii pagubiti.

 

apometruDupa filaje si verificari facute prin cartiere, politistii au reusit, ieri, sa dea de urma individului care pacalea buzoienii in numele Companiei de Apa, stabilind ca era vorba despre un bacauan in varsta de 63 de ani. Acesta a fost prins de lucratorii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale de la Politia Municipiului Buzau, fiind condus le sectie pentru audieri. Asupra sa a fost gasit un chitantier ce continea acelasi tip de inscrisuri pe care le primisera pagubitii la achitarera sumelor cerute de escroc, precum si o legitimatie falsa cu care acesta castigase increderea victimelor. S-a mai stabilit ca bacauanul se prezenta la usile locatarilor din blocuri, se recomanda ca fiind angajat al Companiei de Apa, prezentand in acest sens si legitimatia falsa, spunand ca a fost trimis sa faca o verificare a apometrelor. In acest mod a reusit sa castige increderea a cinci buzoieni, care l-au primit in casa, l-au lasat sa le inspecteze apometrele si apoi i-au platit sume cuprinse intre 51 si 141 de lei, la solicitarea acestuia, contravaloarea verificarii. Pentru a nu starni suspiciuni, escrocul le elibera victimelor  chitante pentru sumele respective, dupa care se facea nevazut. Oamenii si-au dat seama ulterior ca au fost inselati.

 

compania de apaEscrocul a fost retinut pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva. In urma analizarii materialului probator, procurorul de caz, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau a dispus continuarea urmaririi penale, pentru inselaciune si fals privind identitatea, se arata intr-un comunicat al IPJ Buzau. Este posibil ca numarul victimelor sa fie mai mare, dar pana la acest moment au fost identificate cinci persoane care au cazut in plasa escrocului, politistii continuand cercetarile si in acest sens.

Totodata, politistii reamintesc buzoienilor ca, pentru a nu deveni victime ale infractiunilor de inselaciune, trebuie sa manifeste prudenta si sa verifice daca necunoscutii care ii abordeaza sub diferite pretexte au intr-adevar calitatea pe care si-o atribuie.

 


Adaugati un comentariu


 

*