A noua editie a Universitatii de Vara „V. Voiculescu”

9 aprilie 2012 | 0 comentarii |

Luna viitoare, pentru doua saptamani, statiunea montana buzoiana Poiana Pinului devine spatiul romanesc in care se vor afla cei mai multi profesionisti din sanatate pe cap de locuitor. Aici se vor desfasura, pentru al noualea an consecutiv, deja traditionala Scoala de Vara „Vasile Voiculescu”, infiintata si sustinuta de fundatia cu acelasi nume, coordonata de medicul buzoian Valeriu Bistriceanu, care si-a dorit si se pare ca a reusit sa faca pentru medici, in amintirea medicului, poetului si filozofului Vasile Voiculescu,  o scoala de vara care sa functioneze dupa aceleasi principii ca Scoala de Vara la Valeni, infiintata de marele istoric Nicolae Iorga.

Potrivit amfitrionului manifestarii „si anul acesta, Universitatea de Vara va avea doua sesiuni de comunicari stiintifice si dezbateri de mare interes pentru medicii de familie si/sau de alte specialitati, dar si pentru asistentii medicali care astfel pot beneficia de educatie medicala continua superioara. La cursuri vor participa, ca si anii trecuti, atat medici si asistenti medicali din toate judetele din Romania, cat si colegi din Republica Moldova. Cursurile, dezbaterile si conferintele vor fi sustinute de profesori universitari din facultatile de medicina din Bucuresti, Iasi si Arad, iar temele abordate vor fi de mare actualitate. Nutraceuticele, Drogurile, Alimentatia gravidei si femeii care alapteaza, Patologia articulara, Bolile omului sanatos, Medicina complementara si Educatia medicala continua – sunt doar cateva dintre tematicile din acest an”, a precizat dr. Bistriceanu.

Cursurile se vor desfasura, ca si la editiile precedente, pe parcursul a doua sesiuni, prima in perioada 11-13 mai, iar cea de-a doua, in intervalul 18-20 mai. La sfarsit, participantii vor sustine o evaluare pe baza careia vor primi o diploma de participare si credite EMC.

Dr. Valeriu Bistriceanu este medic de familie buzoian, presedintele Filialei Buzau a Societatii de Medicina Generala/Medicina Familiei si membru in Comisia Superioara de Disciplina a Colegiului Medicilor din Romania.

Scoala de vara „V. Voiculescu” din acest an se desfasoara in parteneriat cu Institutul de Medicina Familiei si Colegiul Medicilor Buzau.

 


Categorii: Actual, Eveniment

Adaugati un comentariu


 

*