Accident cu 21 de victime în pasajul Unirii din Capitală

23 decembrie 2022 | 0 comentarii |

În urma unui accident petrecut la intrarea în Pasajul Unirii din Capitală, 21 de turiști aflați într-un autocar au fost răniți și transportați la cinci spitale din București, informează Ministerul Sănătății.

 

UPDATE:  Un rănit în accidentul petrecut vineri la intrarea în Pasajul Unirii din Capitală se află în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă „Floreasca”, iar ceilalți pacienți sunt în stare stabilă.

Pacienții sunt în stare stabilă, cu excepția unui rănit (o femeie – n.r.) internat la Spitalul Floreasca. Acesta se află la Terapie Intensivă”, informează Ministerul Sănătății.

În autocar se aflau 47 de persoane cu cetățenie greacă, care se îndreptau către hotelul în care urmau să fie cazați, au informat autoritățile. Conducătorul auto al autocarului, cetățean străin, se pare că s-a încadrat prea târziu pe banda de circulaţie care intră în pasajul Unirii şi nu ar fi observat la timp indicatoarele de circulaţie care îl avertizau în legătură cu înălţimea pasajului rutier. A fost testat cu aparatul alcool-test și pentru consum de substanțe stupefiante, iar rezultatul a fost zero.

S-a deschis dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, după ce o persoană şi-a pierdut viaţa şi o alta este intubată, iar cel puțin 20 de turişti au ajuns la spitalele din Capitală, pentru îngrijiri.

 

Știrea inițială

Un autocar în care se aflau 47 de turiști greci a rupt limitatorul de înălțime și a fost grav avariat la intrarea în Pasajul Unirii din București, iar în urma impactului, 21 de persoane au fost rănite, între care două în stare foarte gravă. Din păcate, una din persoanele grav rănite a murit la scurt timp după accident, în drum spre spital.

Secretarul de stat Raed Arafat, care a coordonat intervenția, a anunțat că o persoană a murit după ce a intrat în stop cardio-respirator, iar medicii nu au mai putut să o salveze. 

Ulterior, Ministerul Sănătății a transmis că în urma „accidentului, mai mulți pasageri au fost răniți, iar unii dintre aceștia au fost încarcerați. Alături de echipajele SMURD au intervenit 10 echipaje ale Serviciului de Ambulanță București Ilfov, care au acordat asistență medicală de urgență și au transportat victimele la spitale de urgență din Capitală: Floreasca, Universitar, „Bagdasar Arseni”, „Sfântul Ioan” și Militar. S-au înregistrat 21 de răniți, unul este în stare gravă și un deces”, informează Ministerul Sănătății, printr-un comunicat, menționând că accidentul a avut loc vineri, în jurul orei 13.30, la intrarea în Pasajul Unirii din Capitală.

Din primele informații, rezultă că autocarul a rupt limitatorul de înălțime aflat înaintea pasajului, iar în urma impactului, ușa din față a autocarului s-a blocat și a fost necesară intervenția unui echipaj de descarcerare.

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*