Accidentele de vanatoare le dau de lucru oftalmologilor

10 noiembrie 2014 | 0 comentarii |

Acestia trag un semnal de alarma si indeamna la mai multa atentie, pentru a evita aparitia unor situatii cu urmari dramatice.

 

Dr. Monica Pop

Dr. Monica Pop

In cursul zilei de astazi, cunoscutul medic Monica Pop, directorul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice din Bucuresti, a adus in atentie o situatie care tinde sa devina ingrijoratoare, referitoare la pericolul pe care il reprezinta partidele de vanatoare in cursul carora nu sunt luate toate masurile de siguranta. Medicul oftalmolog spune ca inceperea unui nou sezon de vanatoare s-a resimtit si in cadrul unitatii medicale pe care o conduce, in doua saptamani fiind adusi aici doi pacienti impuscati in ochi in cursul unor partide de vanatoare. Cel mai recent caz s-a consemnat in cursul zilei de azi pacientul ajungand de urgenta in sala de operatie pentru a i se extrage corpul strain, un proiectil ratacit, care il lovise in ochi. Din pacate, medicii de la spitalul de urgente oftalmologice nu au mai putut face nimic pentru a-i salva vederea, ochiul lovit fiind grav afectat in urma incidentului de vanatoare.

 

operatie la ochi oftalmologieCazul a fost tras aproape la indigo cu cel al unui alt pacient ajuns la acelasi spital cu mai putin de doua saptamania in urma, si acesta, victima a unui accident produs in timpul unei partide de vanatoare, in cursul caruia fusese lovit in ochi de una dintre alicele trase in directia vanatului.

Intrucat noul sezon de vantoare este abia la inceput si deja au aparut primele victime, medicul Monica Pop a tras un semnal de alarma in acest sens, facand apel la mult mai multa atentie din partea celor care participa la astfel de partide de vanatoare. Medicul spune ca pericolul iminent la care se expun participantii la vanatori care nu isi iau maximul de masuri de precautie este unul cu risc vital, dand in acest caz si exemplul unui al treilea pacient impuscat in ochi cu un alic, pacient care a decedat ulterior din cauza leziunii suferite.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*