Administratorul unei clinici private, reținut pentru fals în înscrisuri oficiale

Totodată, un medic este cercetat penal pentru că a efectuat decontări fictive de tratamente, folosind ilegal cardurile de sănătate ale pacienților.

 

În cursul zilei de ieri, polițiști bucureșteni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat o percheziție le sediul unei clinici medicale private din Capitală, în cadrul unei anchete ce viza eliberarea ilegală a unor fișe medicale necesare pentru obținerea sau preschimbarea permisului de conducere sau pentru obținerea permiselor de port-armă, existând suspiciunea că respectivele documente au fost eliberate fără un consult prealabil și că s-ar fi folosit parafe ale unor medici care nu mai lucrau în cadrul clinicii și nu aveau cunoștință de faptul că numele lor sunt folosite în acest sens.

De fapt, sesizarea se pare că a venit din partea unui medic, după ce a fost anunțat de un cunoscut că i-a văzut parafa pe un astfel de document, eliberat de clinica privată. Cum medicul nu mai lucra de mai bine de un an la respectiva clinică și știa că nu își pusese în ultima vreme parafa pe o astfel de fișă medicală, acesta a făcut o sesizare la Poliție în cursul lunii aprilie.

 

A fost deschisă o anchetă, iar în cursul zilei de ieri, polițiștii au efectuat o percheziție la clinica privată, ocazie cu care au fost ridicate pentru cercetări peste 1.000 de documente privind eliberarea de fişe medicale pentru obținere sau preschimbare de permis auto, pentru siguranţa transportului şi pentru permis de port-armă.

În legătură cu acestea există suspiciunea că ar fi fost eliberate fără ca titularilor să le fie efectuat consultul medical obligatoriu în acest caz, și că pe fișe s-ar fi aplicat parafe ale unor medici care nu mai lucrau în clinica privată, fără ca aceștia să aibă cunoștință de acest lucru. După ridicarea documentelor, polițiștii au audiat mai multe asistente medicale angajate ale clinicii, iar pe administratorul unității l-au condus la sediul Poliției Sectorului 3, pentru a da explicații mai amănunțite. La finalul audierilor, care s-au întins pe durata câtorva ore, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a administratorului clinicii medicale private, urmând ca acesta să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru infracțiunea de fals în înscrisuri oficiale.

 

Fără nicio legătură cu acțiunea colegilor lor din București, polițiștii din Timiș au efectuat luni percheziții la două cabinete medicale din localitățile  Brestovăţ şi Topolovăţu Mare, de această dată fiind vizat un medic suspectat că ar fi efectuat decontări fictive de la Casa de Asigurări de Sănătate, folosindu-se de cardurile de sănătate ale unor pacienți, pe care le-a utilizat fără drept. Conform anchetatorilor, faptele s-ar fi petrecut în perioada 2015-018, când medicul de 58 de ani ar fi reţinut fără drept cardurile de sănătate ale mai multor persoane, „în scopul raportării şi validării unor servicii medicale şi completând registrele de consultaţii cu date presupuse nereale”.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 151 de carduri de sănătate şi 18 registre de consultaţii, care sunt necesare în vederea cercetării cauzei, iar medicul a fost dus la audieri. Până la acest moment, anchetatorii nu au mai transmis niciun comunicat cu privire la măsura luată în cazul medicului suspectat, însă continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale și a valorii prejudiciului creat fondului asigurărilor de sănătate.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*