„Poveștile de altădată”, transpuse în fapte adevărate de voluntarii buzoieni

15 mai 2019 | 0 comentarii |

Consiliul Județean Buzău, împreună cu Liceul de Arte „Margareta Sterian” vor oferi „bucurie”copiilor aflați în protecția DGASPC,  marcând astfel „împreună” Săptămâna Națională a Voluntariatului.

 

Organizațiile și instituțiile publice din toată țara care implică voluntari în serviciile pe care le oferă comunităților marchează, în perioada 13 -19.05.2019, Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV).

Consiliul Județean Buzău a luat inițiativa de a implementa, în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, împreună cu Liceul de Arte „Margareta Sterian” și cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Buzău, o serie de activități prin care este promovată dezvoltărea durabilă în comunitatea locală, prin proiectul Poveștile de altădată”.

În cadrul acestui proiect, elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian” Buzău, împreună cu profesorii lor coordonatori, vor reamenaja și decora spațiile interioare ale Centrului rezidențial „Floarea-Soarelui” și „Floare de Colț” din cadrul la Complexului de Servicii pentru Copilul cu Dizabilități Buzău, precum și Serviciul Module rezidențiale de tip familial Apartamentul „Liceenii”.

 

În proiect este inclus și spectacolul „Împreună”, care va avea loc în sala de festivități a Consiliului Județean Buzău, vineri, 17 mai, între orele 1200-1400. Elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian” Buzău vor evolua pe scenă cu dans clasic, o piesă de teatru, un concert muzică clasică (muzica instrumentală susținută de orchestrele liceului); muzică ușoară; muzică tradițională; intrepretare modernă a unor piese muzicale de către corul liceului; muzică de film și de desene animate (asigurată și prin instrumente).

„Împreună cu partenerii noștri, vom aduce în spații care aparțin Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului lucrările realizate cu multă pasiune de elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian”, care vor organiza și un spectacol de muzică clasică în Sala Mare a Consiliul Județean Buzău. Liceul de Arte „Margareta Sterian„ este un partener important al Consiliului Județean Buzău, care ne sprijină în organizarea tuturor evenimentelor culturale”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Raportat la volumul și complexitatea lucrărilor de pictură care vor decora spațiile interioare ale locațiilor menționate, activitatea de voluntariat va continua și după încheierea SNV, respectiv până la data de 14.06.2019, în vederea atingerii scopului propus.

 

Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) este un eveniment inițiat de Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat și se află la cea de-a 18 ediție.

Acest eveniment național are loc anual, în a treia săptămână a lunii mai și este menit să mobilizeze cât mai multe entități publice și private pentru a sărbători, împreună, voluntariatul, pentru a atrage sprijinul și implicarea comunității în acțiuni de voluntariat și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.

La nivelul județului Buzău, inițiativa de înscriere a evenimentului în Calendarul de activități pe anul 2019, a avut drept obiectiv principal consolidarea eforturilor de protecție și salvare a patrimoniului cultural. Rezultatul scontat al acestei acțiuni este acela de asigurare a conexiunii între voluntariat și dezvoltarea durabilă a comunității.

 

 


Categorii: Actual, Comunitate, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*