Consilierii județeni vor aproba noul Consiliu de Administrație al SJU Buzău

18 decembrie 2017 | 0 comentarii |

Joi, în ultima ședință pe anul în curs, aleșii județului își vor exprima votul cu privire la 27 de proiecte de hotărâri, printre care și unele referitoare la Spitalul Județean și la Ambulanța Buzău.

 

Joi, 21 decembrie, consilierii județeni buzoieni sunt convocați pentru ultima oară în acest an, în ședință ordinară. Întâlnirea aleșilor pentru a vota acte normative deinteres județean va avea loc cu începere de la ora 10.00, la sala Dimitrie Filipescu din cadrul instituției.

Pe ordinea de zi a ședinței se vor afla 27 de proiecte de hotărâri pe care președintele Consiliului Județean le-a propus pentru aprobare și pe care consilierii le-au studiat în comisiile de specialitate, urmând ca în ședința de joi să-și exprime votul. Primele pe listă sunt cele referitoare la rectificări bugetare operate în cazul anumitor instituții din subordinea Consiliului Județean, printre care se numără și DGASPC Buzău, precum și Centrele Școlare de Educație Incluzivă de la Buzău și Râmnicu Sărat.

Totodată, consilierii vor vota și completarea hotărârii care se referă la acordarea de premii speciale elevilor și profesorilor buzoieni care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale.

O altă completare urmează a fi adusă și unei hotărîri din 2011, care se referă la darea în administrarea Serviciului de Ambulanță Județean a bunurilor imobile și a terenului aferent pe care unitatea își desfășoară activitatea.

 

Odată cu confirmarea noului manager al Spitalului Județean, după ce acesta și-a adjudecat funcția prin concurs, respectiv, atribuirea unui nou mandat, consilierii județeni vor avea pe ordinea de zi a ședinței de joi și un proiect referitor la modificarea componenței Consiliului de Administrație al Spitalului Județean.  Tot joi, consilierii vor aproba și anumite modifcări în statul de funcții de la nivelul unității medicale, întrucât în urma promovării în grad a unor asistenți medicali, infirmieri și a altor categorii de personal este necesară și o nouă încadrare, respectiv, acordarea unei indemnizații corespunzătoare. 

În cadrul aceleiași ședințe va fi supus aprobării Consiliul Director al DGASPC Buzău, pe care consilierii județeni îl vor gira, prin vot.

O serie de alte proiecte se referă la stabilirea salariilor de bază pentru angajații mai multor instituții aflate în subordinea Consiliului Județean, fiind luate în discuție, printre altele, și salariile personalului din cadrul DGASPC.

Lista completă a proiectelor aflate pe ordinea de zi a ședinței de joi poate fi consultată aici.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*