Cadouri de Sărbători pentru copiii din Nehoiu și bătrânii de la Căminul Vintilă Vodă

18 decembrie 2017 | 0 comentarii |

După ce au primit vestea că asezământul va fi salvat de la desființare prin preluarea de către Consiliul Județean, aceștia au primit azi vizita președintelui instituției.

 

După trei zile de doliu național, în care evenimentele programate de Consiliul Județean Buzău au fost suspendate din respect pentru Regele Mihai, actvitățile dedicate Sărbătorilor de Iarnă au fost reluate de administrația județeană, zilele acestea, în județ. Ca ajutoare de nădejde ale lui Moș Craciun, reprezentanții Consiliului Județean continuă astfel să le faca o serie de surprize buzoienilor, în special copiilor și celor mai puțin favorizați de soartă.

Astfel, la jumătatea săptămânii trecute, copiii din Pogoanele au susținut un spectacol de colinde și au primit din partea președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, și a celorlalți reprezentanți ai administrației județene care le-au vizitat localitatea, cadouri dulci.

 

Ieri a venit rândul locuitorilor din Nehoiu să aibă parte de o astfel de vizită și să primească daruri din partea Moșului, ajutat și de această dată de președintele Neagu. Și de această dată, cei mai fericiți au fost cei aproximativ 500 de copii din zonă care au participat la slujba oficiată la Catedrala din oraș de însuși Înaltpresfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

După un spectacol de colinde susținut de un grup de copii îmbrăcați în sraie de sărbătoare, președintele Consiliului Județean, care și-a luat în serios rolul de ajutor al Moșului cel darnic și bun, le-a oferit colindătorilor dar și celorlalți copii prezenți la biserică, pachete cu cadouri care să le bucure sărbătorile. Nu în ultimul rînd, i-a invitat pe copii să participe și la întîlnirea cu Moș Craciun, care va avea loc în Ajun, în crtea Muzeului Județean din municipiul reședință de județ

 

Aseară, iubitorii de cultură au avut parte de o seară de teatru în compania actorilor buzoieni care au revenit acasă pentru un spectacol special, care se dorește să devină o tradiție.

A fost a doua ediție a proiectului „Actorii buzoieni revin acasă”, ocazie cu care, pe scena teatrului George Ciprian s-a jucat spectacolul „Comedii cu Gorobete”, avându-i protagoniști pe cunoscuții actori Radu Gabriel, Marius Vizante, Gheorghe Ifrim, Maria Radu, Vlad Drăgulin, Ștefan Pavel, Alina Suărășanu, Anda Odagiu, Aida Economu.

În sală a fost prezent și Petre Emanoil Neagu, care și-a exprimat și cu această ocazie speranța ca proiectul demarat anul trecut să devină o tradiție care să îi reunească în fiecare an pe actorii buzoieni, pe scena de „acasă”. „Actorii buzoieni revin acasă” este un proiect care a luat naștere anul trecut și sper să devină tradiție la Buzău! Cultura a jucat tot timpul un rol important în viața buzoienilor și este de datoria noastră, dar sunt convins că și dorința buzoienilor, să promovăm astfel de evenimente la noi acasă”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

 

Astăzi a venit rândul celor 43 de batrâni internați în azilul de la Vintilă Vodă să se bucure de magia Sărbătorilor, bucurie care, în cazul lor, este intensificată de faptul că nu vor trece în noul an trăind cu frica zilei de mâine, așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă.

Temerea lor era legată de faptul că într-o bună zi vor ajunge pur și simplu în stradă din cauza faptului că aezământul în care își petrec ultima parte a vieții ar putea fi închis din cauza lipsurilor financiare.

Situația căminului a fost îndelung mediatizată, iar atunci cand administrația locală a comunei nu a mai făcut față cheltuielilor necesare asigurării hranei bătrânilor și întreținerii așezământului, în ajutorul acestora au venit mai multe persoane și organizații.

 

La sfârșitul lunii trecute, Consiliul Județean a decis preluarea așezământului în administrarea sa, astfel că în bugetul pe anul viitor vor fi asigurate și fondurile necesare bunei funcționări a caminului.

În cursul zilei de azi, președintele Petre Emanoil Neagu s-a deplasat și la Vintilă Vodă, unde s-a întâlnit cu bătrânii din acest cămin, dându-le asigurări că lucrurile au intrat pe făgașul normal în ceea ce privește funcționarea căminului. Bătrânii au primit și cadouri din partera administrației județene, iar de sărbători vor avea parte de o masă mai îmbelșugată.

Tot azi, președintele Consiliului Județean va merge și la Râmnicu Sărat, unde se va întâlni cu un grup de circa 300 de copii la Casa de Cultură din oraș, și le va oferi acestora cadouri de Crăciun.

 

GALERIE FOTO:


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*