Doi funcționari ai primăriei din Drobeta Turnu Severin, suspectați că au falsificat 96 de adeverințe de vaccinare

22 septembrie 2021 | 0 comentarii |

Anchetatorii au efectuat în această dimineață  64 de percheziții domiciliare în trei județe, iar 66 de persoane au fost aduse la audieri.

 

Un nou caz de falsificare a documentelor care atestă vaccinarea a fost făcut public în această dimineață, odată cu efectuarea unui număr de 64 de percheziții domiciliare în județele Mehedinți, Dolj și Caraș Severin. Principalii suspecți sunt doi angajați ai primăriei din Drobeta Turnu Severin, care ar fi accesat legal o aplicație informatică ce conținea date ale persoanelor vaccinate împotriva Covid-19, suprascriind documentele cu date ale unor persoane care nu se vaccinaseră și nici nu aveau de gând, dar voiau să obțină adeverință de vaccinare.

Se pare că unul dintre cei doi suspecți activase și ca registrator la un centru de vaccinare și astfel se familiarizase cu circuitele, știind exact unde trebuie să intre în baza de date pentru a avea acces la aceste documente.

 

Împreună cu celălalt angajat din primărie, ar fi intrat în legătură în perioada 15 mai – 25 iunie cu mai multe persoane dispuse să plătească pentru a obține ilegal o adeverință de vaccinare, în loc să se vaccineze gratuit obținând „la pachet” atât și documentul mult dorit cât și protecție împotriva Covid-19.

Din păcate, s-au găsit suficienți amatori, astfel că în perioada menționată, anchetatorii au stabilit că nu mai puțin de 96 de persoane din cele trei județe ar fi  primit ilegal adeverințe de vaccinare falsificate. Având acces la baza de date, metoda de falsificare era relativ simplă, fiind suficient să înlocuiască datele personale ale unei persoane vaccinate cu cele ale persoanei care voia adeverință fără să se vaccineze, apoi să printeze documentul și să îl înmâneze beneficiarului.

Activitatea ilegală a celor doi a intrat la un moment dat în atenția polițiștilor, care au demarat cercetări în acest sens, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

 

Când au fost strânse suficiente dovezi, anchetatorii au obținut mandate de percheziție, care au fost puse în aplicare în această dimineață. Astfel, polițiștii din trupele speciale, ajutați de jandarmi, au descins în această dimineață la 64 de adrese din cele trei județe, vizate fiind atât domiciliile celor doi suspecți cât si cele ale unora dintre cei care au beneficiat de serviciile acestora.

În total la finalul perchezițiilor, 66 de persoane au fost aduse la audieri, care se vor întinde pe tot parcursul zilei de azi, anchetatorii făcând cercetări în acest caz sub aspectul  săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic și uz de fals.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*