ADMITERE 2017: Facultatile de medicina din Craiova, Galati si Constanta isi asteapta viitorii studenti

Tinerii care doresc sa devina medici, medici dentisti, farmacisti sau asistenti medicali si moase cu studii superioare sunt asteptati sa-si demonstreze aceasta intentie prin cunostintele acumulate la materiile de examen.

 

Alaturi ce celelalte institutii de invatamant medical superior din tara care se pregatesc de noua sesiune de admitere, unele demarand perioada de inscrieri inca de la inceputul acestei saptamani, UMF Craiova isi asteapta, de maine, candidatii care doresc sa se inscrie pentru examenul de admitere in anul I.  Perioada de inscrieri in cazul UMF Craiova este 15-23 iulie, intre orele 10.00 si 14.00, inclusiv in zilele de sambata si duminica.

Taxa de inscriere este de 250 de lei, pentru toate facultatile pentru care universitatea a scos la concurs 686 de locuri, cu si fara taxa.

Pentru facultatile de Medicina, Medicina Dentara si Farmacie, examenul de admitere se va sustine in data ce 26 iulie, in timp ce examenul pentru specializarile Moase, Asistenta Medicala Generala, Balneo-fiziokinetoterapie si Recuperare, Tehnica Dentara se va sustine in data de 28 iulie, toate examenele fiind programate incepand cu ora 10.00.

 

In ceea ce priveste cifrele de scolarizare, pentru aceasta sesiune de admitere, Facultatea de Medicina (360 de credite, ciclul de studii de licenta 6 ani) din cadrul UMF Craiova are repartizate 289 de locuri, dintre care 209 sunt la buget, iar 80 cu taxa.

La Facultatea de Medicina Dentara (360 de credite, durata studiilor 6 ani) sunt disponibile 34 de locuri la buget si 40 de locuri cu taxa, iar la Facultatea de Farmacie  (300 credite – durata studiilor 5 ani) vor fi scoase la concurs 29 de locuri la buget si 70 de locuri cu taxa.

Pentru Tehnica dentara (180 de credite – durata studiilor 3 ani) sunt scoase la concurs 9 locuri la buget si 36 de locuri cu taxa.

Pentru Facultatea de Moase si Asistenta Medicala (240 de credite- durata studiilor 4 ani) sunt disponibile 14 locuri la buget si 11 cu taxa pentru specializarea Moase, respectiv, 29 de locuri la buget si 95 de locuri cu taxa la specializarea Asistenta medicala generala.

Pentru Balneo-fiziokinetoterapie si Recuperare (180 de credite3 ani) sunt disponibile 19 locuri la buget si 11 locuri cu taxa

 

La Facultatea de Medicina si Farmacie a Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati, inscrierile se incheie, deja, pe 15 iulie, urmand ca in perioada 17-19 iulie sa se desfasoare probele de concurs, iar in perioada 20-21 iulie sa se afiseze rezultatele.

Pentru domeniul Medicina sunt scoase la concurs 66 de locuri la buget si 10 locuri cu taxa, la Medicina Dentara sunt 36 de locuri la buget si 13 locuri cu taxa, in timp ce la Farmacie vor fi disponibile 56 de locuri la buget si 17  locuri cu taxa. La toate cele trei facultati se adauga cate un loc bugetat rezervat special candidatilor de etnie roma.

In cadrul Facultatii de Moase si Asistenta Medicala, pentru specialitatea Asistenta Medicala Generala sunt scoase la concurs 83 de locuri la buget si 17 locuri cu taxa, iar pentru Moase sunt disponibile 25 de locuri la buget si 15 locuri cu taxa. Totodata, in cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul universitatii galatene, la specializarea Kinetoterapie vor fi disponibile 18 locuri la buget, 19 locuri cu taxa si cate 1 loc pentru candidatii romi, respectiv pentru cei din Moldova cu bursa si fara bursa.

 

La Facultatera de Medicina din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta, inscrierile se fac in perioada 12 si 21 iulie pentru candidatii la Medicina in limba romana, si in perioada 17-24 iulie, pentru cei care opteaza pentru Medicina in limba engleza.

Examenul de admitere va avea loc in data de 26 iulie pentru Medicina in limba romana si Asistenta Medicala Generala, in timp ce pentru Medicina in limba engleza, data stabilita este 28 iulie.

Admiterea la Balnefiziokinetoterapie si Recuperare se va face pe baza de dosar, evaluarea dosarelor de concurs si a scrisorilor de intentie urmand sa aiba loc pe 26 iulie.

Pentru specializarea Medicina in limba romana sunt scoase la concurs 225 de locuri, dintre care 130 la buget si 70 cu taxa, 2 locuri bugetate pentru romi, 3 locuri pentru bursieri (absolventi de liceu romani, din alte state) si alte 20 de locuri cu taxa pentru cetateni straini.

Pentru Medicina in limba engleza vor fi disponibile alte 125 de locuri.

Totodata, la Balneofiziokinetoterapie si recuperare sunt scoase la concurs 70 de locuri, dintre care doar 5 locuri la buget si 65 de locuri cu taxa, iar la Asistenta medicala generala, alte 30 de locuri, dintre care 5 la buget si 25 cu taxa.

Spre deosebire de anul trecut, in aceasta sesiune nu se va sustine examen de admitere pentru specializarile Medicina Dentara si Tehnica Dentara.

 

 Comentarii (1)

  1. Ema spune:

    Romania tara cu cele mai proaste facultati si cei mai multi absolventi de medicina din lume… Haaaaa…. La Galati e facultatea cea mai proasta pentru 66 de studenti adica mai putin de o serie la BUC. Dupa ’89 trebuia desfiintata facultatea de la Timisoara care era cea mai proasta in comunism si sa se ramana cu 5 facultati de medicina care sa fie imbunatatite. ARAD langa Timisoara, Oradea langa Cluj… Galati si Constanta cele mai proaste… Sibiu oras mic… si Brasov nu aveau ce legatura sa aiba cu facultati de medicina.

Adaugati un comentariu


 

*