ADMITERE 2017: Incep inscrierile la Medicina in Oradea si Sibiu

Tinerii care doresc sa studieze intr-unul dintre cele doua centre universitare isi vor depune dosarele de inscriere pana e 25 iulie, urmand sa sustina examenul de admitere in zilele de 26 si 27 iulie, respectiv, 23 iulie.

 

Au trecut emotiile Bacalaureatului, dar febra admiterii la facultate pune stapanire pe tinerii din intreaga tara. Institutiile de invatamant medical superior si-au facut publice calendarul admiterii din sesiunea iulie 2017, precum si listele complete cu cifrele de scolarizare pentru viitorul an universitar.

Facultatea de Medicina si Farmacie din cadrul Universitatii Oradea incepe inscrierile chiar astazi. Potrivit calendarului de admitere anuntat de institutia de invatamant superior, dosarele de inscriere se pot depune la sediul institutiei, in perioada 11-25 iulie, inclusiv in zilele de sambata si duminica, urmand ca in zilele de 26 si 27 iulie sa aiba loc sustinerea probelor de concurs.

In data de 28 iulie vor fi afisate rezultatele, iar in urmatoarele doua zile se va face confirmarea candidatilor declarati admisi.

Pe 31 iulie se va face o reconfirmare pentru locurile ramase neconfirmate in cele doua zile, iar pe 1 august, listele finale vor fi afisate, dupa ce vor fi aprobate de Rectorat.

Candidatii declarati admisi care nu-si vor confirma inscrierea in termenul prevazut isi pierd locul ocupat prin concurs.

 

In ceea ce priveste oferta educationala pentru aceasta sesiune de admitere, Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea scoate la concurs, pentru domeniul Medicina (durata de studii 6 ani), 140 de locuri, dintre care 80 de locuri la buget si 60 de locuri cu taxa (6.800 lei/an). Alte 100 de locuri cu taxa vor fi scoase la concurs pentru Medicina in limba engleza (22.500 lei/an).

La Medicina Dentara (durata de studii 6 ani) sunt scoase la concurs 85 de locuri, dintre care 40 de locuri la buget si 45 de locuri cu taxa (6.800 lei/an).

Pentru domeniul Farmacie (durata studiilor de licenta 5 ani), viitorii studenti au la dispozitie 60 de locuri, dintre care 20 de locuri la buget si 40 de locuri cu taxa (6.800 lei/an).

Pentru domeniul Asistenta Medicala Generala (durata studii 4 ani) sunt disponibile 13 locuri la buget si 37 de locuri cu taxa.

Pentru Balneofiziokinetoterapie si recuperare (3 ani), oferta educationala este de 14 locuri la buget si 36 de locuri cu taxa.

Pentru Radiologie si imagistica (3 ani) sunt disponibile 9 locuri la buget si 21 de locuri cu taxa, iar pentru Tehnica Dentara (3 ani), 13 locuri la buget si alte 22 de locuri cu taxa. Pentru toate cele patru specializari, taxa anuala de studii este de 3.000 de lei.

Pentru specialitatea Nutritie si Dietetica (3 ani), nou introdusa in programa facultatii, oferta dinacest an este de 5 locuri la buget si 45 de locuri cu taxa (4.000 lei/an).

 

Inscrierile se fac la sediul facultatii, de luni pana vineri, intre orele 9.00-16.00, iar in zilele de sambata si duminica, intre orele 9.00-12.00.

Taxa de inscriere este de 150 de lei, taxa pentru contestatii a fost stabilita la 100 de lei, iar taxa de inmatriculare va fi de 100 de lei. Taxa pentru procesarea dosarului (numai pentru studentii straini) este de 150 de euro.  

Beneficiaza de scutiri de taxe de inscriere la concursul de admitere: orfanii, candidatii aflati in centrele de plasament sau case de tip familial, cei care au cel putin un parinte angajat sau pensionat al Universitatii din Oradea, cei care au cel putin un parinte personal didactic sau didactic auxiliar, aflat in activitate sau pensionat si cei care au obtinut in perioada studiilor liceale premii/distinctii la olimpiadele scolare si/sau la alte concursuri nationale sau internationale, cu varsta pana in 25 de ani.

In caz de medii egale, departajarea se face fie dupa media de la bacalaureat, fie in functie de nota obtinuta la bacalaureat la proba scrisa transdisciplinara, in functie de profil sau filiera.

 

La Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, perioada de inscriere incepe duminica, 16 iulie, si se va incheia luni, 21 iulie. Inscrierile se fac zilnic, in intervalul orar 9.00-14.00, iar taxa de inscriere este de 250 de lei.

Examenul de admitere va avea loc in data de 23 iulie si va fi scris, tip grila, iar candidatii a la dispozitie 3 ore pentru domeniile Medicina, Medicina dentara si farmacie, respectiv, 2 ore, pentru Asistenta medicala generala, iar rezultatele vor fi afisate cu doua zile mai tarziu.

Candidatii la Tehnica dentara si cei care doresc sa urmeze a doua facultate in domeniile Medicina si Medicina Dentara vor fi selectati pe baza de dosare.

Contestatiile se vor putea depune in perioada 25-27 iulie, confirmarea locului ocupat prin concurs se face in perioada 27 iulie-1 august, iar rezultatele finale vor fi afisate in data de 3 august.

 

In ceea ce priveste oferta educationala, Facultatea de Medicina din Sibiu a pus la dispozitia candidatilor din sesiunea iulie 2017, 310 locuri. Pentru domeniul Medicina (program de studii 6 ani), candidatii au la dispozitie 120 de locuri, din care 72 de locuri bugetate (din care candidatilor de etnie roma si din Republica Moldova le sunt rezervate cate un loc), 35 de locuri cu taxa in lei si 5 locuri cu taxa in valuta.

In cadrul aceleiasi facultati, pentru Asistenta Medicala Generala (4 ani) sunt disponibile 12 locuri la buget si 63 de locuri cu taxa. Potrivit conducerii institutiei de invtamant superior, incepand cu 2017, examenul de admitere la aceasta specializare se va sustine la disciplina Biologie.

Pentru domeniul Medicina Dentara (6 ani) sunt scoase la concurs 30 de locuri, din care 20 de locuri fara taxa, 9 locuri cu taxa in lei si 1 loc cu taxa in valuta.

In ceea ce priveste domeniul Farmacie (5 ani), candidatii au la dispozitie 60 de locuri, din care 23 de locuri subventionate de la buget si 37 de locuri cu taxa in lei.

Pentru Tehnica Dentara (duratade studii 3 ani), candidatii vor putea concura pe 25 de locuri scoase la concurs, toate cu taxa in lei, iar admiterea se va face pe baza mediei de bacalaureat.

 


Adaugati un comentariu


 

*