ADMITERE MEDICINA: UMF Targu Mures isi suplimenteaza locurile la buget

12 iunie 2014 | 0 comentarii |

Totodata se infiinteaza Medicina Dentara in limba engleza si, pentru prima data, inscrierea se poate face online.

 

umf tg. muresAbsolventii liceelor sunt in focul examenelor de Bacalaureat, dar cei mai multi si-au ales deja facultatea pe care vor sa o urmeze. Medicina este tot mai solicitata, concurenta revenind aproape de nivelul de acum 20-25 de de ani. In acest context, Universitatile de Medicina si Farmacie (UMF) se adapteaza si isi refac planurile de invatamant potrivit cerintelor „pietei”.

 Astfel, UMF Targu Mures a obtinut aprobarea de a pune la dispozitia absolventilor de liceu, 30 de locuri in plus bugetate pentru anul universitar 2014-2015.  Rectorul Universitatii, prof. dr. Leonard Azamfirei, a anuntat ca aceste locuri vor fi alocate unor specializari care au avut pana acum doar locuri cu taxa.

Incepand cu anul universitar care urmeaza, 2014-2015, am hotarat, obtinand o finantare suplimentara de la Ministerul Educatiei, sa acordam locuri la buget si pentru programele de studii care sunt de 3 si de 4 ani. Ma refer aici la Nutritie, la Kinetoterapie, la Educatie Fizica si Sportiva si la noul program care este acum in perioada de autorizare, cel de Cosmetica Medicala. Vom completa astfel programele Medicina si Asistenta Medicala, care pana acum aveau loc si la buget, precum si locuri cu taxa, cele pe care le-am enumerat erau doar locuri la taxa pana in acest an”, a precizat dr. Azamfirei, mentionand ca in total fiind 30 de locuri, fiecarei specializari ii vor reveni intre 5 si 10 locuri.

Relatii suplimentare legate de conditiile de inscriere si participare la concursul de admitere, AICI

 

Prof. dr. Leonard Azamfirei

Prof. dr. Leonard Azamfirei

O alta noutate anuntata de rectorul UMF Targu Mures este infiintarea unei linii de studiu de Medicina Dentara in limba engleza.

Pana anul acesta aveam linie engleza doar la Medicina Generala, de anul acesta avem si la Medicina Dentara. Urmeaza sa avem decizia ARACIS in curand. Vor fi probabil 30-40 de locuri”, a arat prof. Azamfirei.

Rectorul a mai spus ca cele 30 de locuri in plus bugetate pentru cele patru specializari vor constitui si o buna oportunitate de a stimula competitia intre studenti, pentru ca in anul urmator, un student intrat pe un loc fara taxa, poate sa ajunga in anul universitar urmator pe loc cu taxa, daca alti studenti obtin rezultate mai bune decat el.

Vrem sa dam si acestor candidati o sansa de a intra la buget, iar pe de alta parte vrem sa stimulam si competitia la aceste programe, pentru ca noi mergem dupa urmatorul sistem: cine intra la buget in anul I nu inseamna ca va termina facultatea tot la buget. In fiecare an, la sfarsit de an, reclasificam studentii in functie de notele obtinute pe care le-au obtinut in timpul anului. Asa cum este posibil, si se intampla lucrul acestea, ca unii care intra la buget sa nu mai ramana in anul urmator la buget si unii care dintr-un motiv poate obiectiv sau subiectiv nu reusesc sa intre la buget, poate ulterior au sansa sa intre la buget“, a mai spus rectorul UMF Targu Mures.

 

umf tg mures, amfiteatru jpgIncepand din anul acesta, la UMF Targu Mures este functional si un  sistem de inscriere online la admitere.Anuntam cu ceva vreme in urma ca anul acesta vom implementa un sistem online de inscriere a candidatilor. Suntem in perioada de testare a acestui sistem, care a fost deja creat, sistem care este integrat intr-o platforma mai larga pe care UMF a inceput sa o implementeze incepand cu acest an si care se numeste e-UMF. Noi incercam sa facem trecerea spre o abordare cat mai putin face to face si cat mai functionala din punctul de vedere al celor interesati de noi, prin urmare va fi o inscriere online, in care candidatii (la admitere) vor transmite documentele necesare inscrierii, datele necesare inscrierii, noi le vom evalua, iar confruntarea actelor trimise electronic cu cele originale le vom face doar pentru studentii care au fost admisi”, a precizat rectorul UMF Targu Mures, Leonard Azamfirei, mentionand insa ca pe langa inscrierea online se va folosi si inscrierea clasica, obisnuita, la biroul de inscriere al secretariatului facultatilor, pentru eventualitatea in care „unii nu sunt obisnuiti cu aceasta noua procedura”.

 

studenti farmacie lInscrierile pentru admitere vor incepe la inceputul lunii iulie, iar admiterea 2014 la programele de studii de la Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures va avea loc in perioada 23 – 25 iulie 2014, astfel:

23 iulie 2014, programele de studii Medicina, Medicina Dentara, Farmacie

24 -25 iulie 2014, programul de studiu Educatie Fizica si Sportiva

25 iulie 2014,  programele  de  studiu  Asistenta  medicala  generala,  Balneofiziokinetoterapie  si recuperare, Nutritie si dietetica, Tehnica dentara, Cosmetica medicala, Tehnologia produsului cosmetic.

UMF Tg. Mures are anul acesta la dispozitia candidatilor la admitere 1.280 de locuri:  250 de locuri fara taxa la facultatile in limba romana si alte 220 pentru linia in limba maghiara, la care se adauga 10 locuri rezervate Facultatii de medicina Militara (bugetate) si alte 800 de locuri cu taxa, pentru cele trei linii in limba romana, maghiara si engleza.

Tot pentru anul universitar 2014/2015 sunt disponibile pentru masterat 52 de locuri pentru linia in lomba romana  si 3 in limba maghiara la buget, la care se adauga 288 de locuri cu taxa.

Detalii despre cifrele de scolarizare si taxele stabilite pentru anul universitar 2014/2015, AICI

 


Adaugati un comentariu


 

*