Doua doctorite de la Casa de Pensii Arges, retinute pentru ca ar fi primit in total peste 700 de spagi

Este vorba de sefa Serviciului de Expertiza a Capacitatii de Munca si de o subordonata a acesteia, despre care anchetatorii de la DNA spun ca primeau chiar si cate 20 de spagi intr-o singura zi.

 

Casa judeteana de Pensii Arges

Casa Judeteana de Pensii Arges

Un nou scandal in lumea medicala a iesit la iveala in aceasta dimineata, dupa ce procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat retinerea altor doua cadre medicale pentru luare de mita in forma continuata, pana la acest moment fiind vorba de un record absolut in ceea ce priveste numarul de spagi primit. Cazul este tras la indigo dupa cel de la Caras-Severin unde trei medici au fost trimisi in judecata pentru ca au  luat mita de la peste 300 de pesoane pentru a le elibera documente de incadrare in grad de handicap sau alte acte necesare pensionarii din motive medicale. Doar in seama unuia dintre medici, sef al serviciului de evaluare din cadrul Casei de Pensii Caras Severin procurorii au bifat 291 fapte de luare de mita, insa acesta este depasit lejer de cele doua colege ale sale retinute azi-noapte, care, cobform anchetatorilor, ar fi primit peste 700 de spagi. Este vorba de Iulia Maria Mihai, medic sef al Serviciului de Expertiza a Capacitatii de Munca si Camelia Sandulescu, medic in cadrul aceluiasi serviciu din cadrul Casei Judetene de Pensii si Asigurari Sociale Arges,  prima cercetata pentru 357 de fapte de luare de mita iar cea de-a doua pentru 484. Procurorii DNA sustin ca „in zilele bune”, sefa serviciului primea chiar si 20 de astfel de foloase necuvenite pe zi.

 

dr. Iulia Maria Mihai

dr. Iulia Maria Mihai

Foloasele necuvenite, constand in diferite sume de bani, alimente, cosmetice, cafea, precum si alte produse, erau primite de la persoanele care se prezentau la cabinetele de expertiza pentru incadrarea intr-un grad de invaliditate, revizuirea medicala sau prelungirea concediului medical peste 180 de zile. Uimitor este faptul ca sutele de cazuri de luare de mita pentru care sunt cercetate cele doua doctorite nu au avut loc pe parcursul unei perioade indelungate de timp, ci in intervalul noiembrie 2013-iunie 2014. De obicei, pacientii fie inserau sumele de bani printre documentele prezentate medicului, fie puneau banii direct pe masa sau ii inmanau direct medicului. Exista si varianta mai discreta, in care pacientii se apropiau de medicul expert si ii strecurau in buzunar sumele respective. De asemenea, pe langa bani, „atentiile” primite constau si in alimente, produse cosmetice, cafea, etc.

 

politie arsiPotrivit comunicatului de presa emis de DNA in aceasta dimineata, medicul Iulia Maria Mihai este acuzata ca, in exercitarea atributiilor de serviciu, a primit sume de bani cuprinse intre 100 si 200 de lei de la persoanele care s-au prezentat la cabinetul de expertiza medicala, direct sau introduse printre inscrisurile aflate in dosarele medicale, precum si alte foloase, existand date cu privire la comiterea a 357 de acte materiale de luare de mita. Potrivit procurorilor, au existat situatii in care medicul a primit, intr-o singura zi, sume de bani si alte foloase de la peste 20 de persoane care s-au prezentat la cabinetul de expertiza.

In mod similar proceda, conform procurorilor, si subordonata acesteia, medicul Camelia Sandulescu, in sarcina careia sunt puse 484 de fapte de acest gen.

Ieri, procurorii au efectuat cinci perchezitii la domicilile si birourile acestora, iar in cursul noptii le-au retinut pe cele doua doctorite pentru 24 de ore, urmand ca azi sa fie prezentate instantei cu propunerea de arestare prevenmtiva pentru luare de mita in forma continuata. Nu a fost comunicata inca valoarea totala a sumelor pe care cele doua le-au primit de la pacienti.

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Comentarii (1)

  1. Gabriel Dan Mihail spune:

    Succes in continuare DNA

Adaugati un comentariu


 

*