ADMITERE 2017: Se anunta concurenta mare la UMF „Carol Davila”

Sute de tineri care isi doresc o cariera medicala au luat cu asalt facultatile universitatii medicale bucurestene, inca de la prima ora a primei zile de inscrieri.

 

Sute de tineri, unii insotiti de parinti asteptau, inca de la primele ore, in aceasta dimineata, la poarta Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Capitala, sa se dea startul inscrierilor pentru admitere. Ca si in anii precedenti, este de asteptat ca cea mai mare concurenta la admiterea in invatamantul superior medical sa se inregistreze la aceasta institutie de invatamant, chiar daca in ultima vreme a fost marcata si de scandaluri de coruptie.

Incepand de astazi, tinerii care isi doresc o cariera medicala se pot inscrie pentru examenul de admitere secretariatele facultatilor. Inscrierile se vor putea face doar in zilele lucratoare, in intervalul orar 8.00-16.00, ultima zi in care candidatii isi mai pot depune dosarele fiind joi, 20 iulie.

Taxa de inscriere este de 250 de lei, iar suma trebuie achitata doar prin mandat postal, in contul RO 57 TREZ 70220F330500XXXX, deschis la Trezoreria Sector 2 Bucuresti. In dreptul rubricii „Beneficiar”, candidatii trebuie sa treaca Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, specificand totodata si numele facultatii la care vor sa dea examen. Sunt scutiti de plata acestei taxe orfanii de ambii parinti, candidatii institutionalizati in asezaminte de ocrotire sau din plasament familial, copiii din familiile afectate de catastrofe naturale, eroii revolutiei din 1989 si copiii acestora, precum si copiii personalului didactic aflat in activitate.

 

Concursul de admitere va avea loc in data de 26 iulie, pentru toate facultatile din cadrul universitatii, la aceeasi data si in aceleasi conditii urmand sa aiba loc si examenul de admitere pentru Institutul Medico-Militar.

Zeci de absolventi ai Colegiului B.P. Hasdeu si ai Colegiului Mihai Eminescu din Buzau sunt decisi sa urmeze o cariera medicala si candideaza pe locurile disponibile la admitere la UMF Carol Davila. Ca si in anii precedenti, este de asteptat ca multi dintre ei sa-si poata indeplini visul.

Pentru anul universitar 2017/2018, oferta pentru studii de licenta a UMF „Carol Davila” include un numar total de 1.452 de locuri, dintre care 1.000 de locuri sunt repartizate pentru forma de invatamant fara taxa, 400 de locuri sunt cu taxa, in timp ce 8 locuri sunt rezervate special candidatilor romi si alte 4 locuri, celor care provin din centrele de plasament.

Cele mai multe locuri vor fi disponibile la Facultatea de Medicina, cu durata de studiu de 6 ani (360 de credite), unde sunt scoase la concurs 722 de locuri. Dintre acestea, 520 de locuri sunt la buget, alte 200 de locuri sunt cu taxa, iar 2 locuri sunt destinate candidatilor de etnie roma.

 

La Medicina Dentara, cu aceeasi durata de studiu (360 de credite), sunt scoase la concurs 281 de locuri, dintre care 155 sunt reprartizate la buget, 125 sunt locuri cu taxa, iar 1 loc este destinat candidatilor romi.

In ceea ce priveste Facultatea de Farmacie, durata studiilor este de 5 ani (300 de credite), iar numarul total de locuri disponibile pentru aceasta sesiune este de 226 de locuri, 155 dintre acestea fiind la buget, iar 70 de locuri, cu taxa, acestora adaugandu-li-se inca 1 loc pentru candidatii de etnie roma.

Taxa de studiu stabilita de Senatul UMF „Carol Davila” pentru ciclul de studii universitare de licenta pentru anul universitar 2017–2018 este de 9.000 lei /an de studiu pentru Medicina, Medicina dentara si Farmacie, respectiv, 6.000 lei/an de studiu pentru FMAM.

Oferta pentru Institutul Medico-Militar include 30 de locuri, toate bugetate. Dintre acestea, 22 de locuri sunt la Medicina pentru Ministerul Apararii Nationale si alte 5 locuri la Ministerul Administratiei si Internelor. Candidatii mai au la dispozitie 1 loc la Medicina Dentara in cadrul Ministerului Apararii Nationale si alte 2 locuri la Farmacie, in cadrul aceluiasi minister.

 

Pentru Facultatea de Moase si Asistenta Medicala Generala (FMAM), cu durata de studiu de 4 ani (240 de credite), UMF „Carol Davila” scoate la concurs 119 locuri, dintre care 100 la buget, 15 locuri cu taxa si cate 2 locuri pentru romi si candidatii din centrele de plasament. Mai sunt disponibile 104 locuri pentru Balneofiziokinetoterapie si recuperare si pentru Tehnica dentara, cu durata de studii de trei ani (180 de credite), 70 dintre ele la buget, 30 cu taxa si cate 2 locuri pentru romi si candidatii din centrele de plasament.

Durata probei scrise este de 2 ore si jumatate in cazul specializarilor Medicina, Medicina Dentara si Farmacie, 2 ore pentru admiterea la Asistenta Medicala Generala si Moase, respectiv 1 ora si jumatate pentru celelalte specializari ale FMAM (Balneofiziokinetoterapie si recuperare si Tehnica dentara).

Corectarea lucrarilor/chestionarelor de concurs se realizeaza imediat dupa finalizarea probei scrise, in sala de concurs, in prezenta candidatului si a unui martor (din randul candidatilor), prin citire computerizata (scanare) sau prin corectura manuala, in cazul imposibilitatii realizarii corecturii electronice urmand, ulterior, verificarea tot prin citire computerizata a rezultatelor.

 


Adaugati un comentariu


 

*